בצלאל סמוטריץ<br>קרדיט: רונן חורש, לע"מ
בצלאל סמוטריץ קרדיט: רונן חורש, לע"מ

התוכנית של שר האוצר סמוטריץ’ למסות את הבנקים, שעלו על הכוונת לאחר רווחי העתק שהציגו מעל 6 מיליארד שקל ברבעון בשל העלייה בריבית, מפילה את המניות בסקטור. אחרי שאיבד 1.95% אתמול בבורסה בתל אביב, מדד הבנקים יורד בעוד 1.45% במהלך המסחר היום (ד’).

במסגרת ההכנות לתקציב 2024, סמוטריץ’ הנחה את רשות המסים לגבש הליכי חקיקה שיעלו את שיעור המס על הבנקים. לפי הערכות האוצר, המהלך יניב הכנסות של כמיליארד שקל ממיסוי הבנקים.

מיסוי הבנקים מגיע לאור הצורך להגדיל את הכנסות המדינה בזמן שעלויות המלחמה צפויות להגיע לכ-210 מיליארד שקל, כך לפי הערכת בנק ישראל כאשר מנגד, הגירעון צפוי לעלות ל-6%.

עד כה, אפשר היה לחשוב שהמנוף לחץ של סמוטריץ’ לגבי מיסוי הבנקים נועד לגרום לבנק ישראל לפעול לטובת הצרכנים כמו בריבית על הפיקדונות, אלא שעכשיו נראה שבאוצר לוקחים את ההצעה למיסוי רווחי היתר של הבנקים צעד נוסף קדימה נוכח הבור התקציבי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 13
    זה יתגלגל לציבור

    הבנקים לא פרייארים.

    • דוד
    • 12/01/2024 16:06
  • 12
    סמוטריץ זה נזק כל מה שיעשה הוא הורס

    במקום לבטל משרדים של אליהו וסטרוק וכל מיני ליצנים שרק גונבים את הכסף של הציבור הוא רטצה להפיל על הציבור מיסים בושה של שר

    • ערן
    • 12/01/2024 12:58
  • 11
    כול מה שסמוטריץ נוגע בו נהרס

    • מאיר
    • 12/01/2024 11:58
  • 10
    סמוטי

    סמוטי אתה מחורפן על כל הראש!!!

    • לילי
    • 11/01/2024 20:54
  • 9
    טוב מאוד שיקחו מהבנקים לא רק מהציבור

    • ירון בר
    • 11/01/2024 19:59
  • 8
    הרי אתה וראש ממשלתך הכרזתם שיש מספיק כסף ואפשר להעביר מיליונים לפרזיטים שמצבייים עבורכם

    תיקח בחזרה את הכספים שהעברתם לפרזיטים שלכם. תבטלו משרדים חסרי ערך

    • איש ישר
    • 11/01/2024 16:07
  • 7
    ביבי, אחלה ממשלה הבאת עלינו

    על הנזקים שביבי וממשלתו הכושלת והמזיקה, ישלמו האזרחים עוד הרבה שנים. שרי הליכוד השפויים, כמה אפשר להיות פחדנים?? אתם לא רואים מה ביבי גורם למדינה ולאזרחים?? המדינה שוקעת. אבל ביבי דואג להביא את השף שלו... לחיות על חשבון מליארדר חדש! אתם , השרים הפחדנים, תשקעו יחד איתו.

    • ליכודניקית
    • 11/01/2024 10:44
  • 4
    מיליארד שקל = 0.5%. לא 5 אחוז

    תגובה חסרת פרופורציה של השוק. קחו מיליארד שקל מהבנקים ותבינו שזה לא מדגדג להם בכלל. זה רווח של שבועיים. אז למה לרדת 5 אחוז?
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Talush
    • 10/01/2024 14:59