בצלאל סמוטריץ<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
בצלאל סמוטריץ קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

אחרי שביום שישי פורסמה טיוטת הצו לביטול הפטור ממס למשקעות ממותקים שר האוצר בצאלאל סמוטריץ’ נסוג מכוונתו לבטל את הפטור. 

מניותיהן של החברות הפועלות בתחום, כמו קרור (יפאורה), כרמל קורפ מטפסות במסחר בבורסה לאחר שרשמו אתמול ירידות על רקע הכוונה לבטל את הפטור. כרפל קורפ מטפסת בכ-5% וקרור עולה ב-3.8%.

לפי טיוטת הצו, הפטור יתחדש למשקאות ממותקים בהם שיעור הסוכר נמוך מ-5 גרם ל-100 מ"ל, ואילו הפטור ממס על משקאות בהם שיעור הסוכר גבוה מ-5 גרם ל-100 מ"ל לא יחודש ועל המשקאות הללו יוטל מס החל מינואר הקרוב. אלא שכעת, כאמור, שר האוצר נסוג מכוונתו לקצץ במקום שכואב לחרדים.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    להיות דתי זה בכל

    המס הזה כ"כ יהודי. הכלל החשוב ביותר של ונשמרתם לנפשותכם הוא היכולת כיהודים לקדש את החיים בפרטים הקטנים. תומך בכלכלה בימים כ"כ מורכבים. סמוטריץ אתה שוב ושוב מתקפל מול החרדים. והם לא מכבדים אותך בבחירות המקומיות. חבל. התלבטתי אם אתה מנהיג ראוי אם אינך מצליח לעמוד מול החרדים בדבר פשוט וערכי שמוסכם על הציבור ובשעה כזאת היכן היא מנהיגותך? אנחנו אוהבים את השומרון אבל הערכים שלנו הרבה יותר רחבים וחכמים . ולצערי החברה החרדית מציגה שוב ושוב את צמצומה.

    • אפרת
    • 18/12/2023 17:11