דיפלומט הוציאה היום (א’) זימון לאסיפת בעלי מניות לטובת שעל סדר יומה, בין היתר, אישור מינויו של נועם וימן, הנמנה עם בעלי השליטה, ושמכהן בתפקיד המנכ"ל - לתפקיד היו"ר, וזאת ללא שינוי בתנאי השכר למרות הירידה בהיקף הפעילות שמצריך התפקיד.
דירקטוריון דיפלומט אישר בשבוע שעבר את מינויו של וימן לתפקיד היו"ר בהיקף של משרה מלאה לתקופה של 3 שנים. השכר הקבוע של וימן הינו 138 אלף שקל בחודש (ברוטו). בנוסף הוא זכאי להחזר הוצאות, טלפון סלולארי, קרן השתלמות ועוד. בנוסף וימן זכאי למענק של 1.8 מיליון שקל בשנה הנגזר מהרווח של החברה. אם הרווח לפני מס בשנה יהיה גבוה מ־50 מיליון שקל, יהיה וימן זכאי באותה שנה למענה בשיעור 2.5% מהרווח לפני מס עד לתקרה של 1.8 מיליון שקל. תקרת המענק תחושב באופן מצטבר החל משנת 2022, כך שהחל מהשנה השלישית להסכם תעמוד תקרת המענק על 3.6 מיליון שקל.
עולה שאלה מה עם המענק שקיבל וימן עם הנפקת דיפלומט בבורסה במסגרת הסכם העסקה שלו כמנכ"ל שלו יש תוקף של 5 שנים. הרי אם הסכם העסקה משתנה לפני הזמן מה עולה בגורל המענק שניתן לוימן? סביר אם לא היה מדובר בכספי הציבור כבר היו לכך תשובות.