פסגות דיווחה היום (א’) על מגעים בלתי מחייבים, עם גופים שונים, למכירת פעילויות ו/או חברות בפסגות בית השקעות, בתמורה כוללת של כ-320-340 מיליון שקל, על בסיס אפס חוב אפס מזומן ולפני מס.
פסגות נסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי חברה של 116 מיליון שקל, ובתגובה לדיווח המניה קופצת ב-15%.
את המחצית הראשונה של 2023 סיימה פסגות עם הפסד של 27.3 מיליון שקל לעומת רווח של 688 אלף שקל בתקופה המקבילה ב-2022. המעבר להפסד מיוחס למשקולת של פסגות בתחום האשראי החוץ בנקאי, אפליצ’ק. פסגות מחזיקה בשליטה בחברת אפליצ’ק (51%) שהפסידה 21.6 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה.
לאחרונה פינה צים את כיסא היו"ר אחרי שהשקיע בפסגות כ-130 מיליון שקל. מוקדם יותר השנה מכרה פסגות את ניהול תיקי השקעות וחלק מקרנות הנאמנות לחברת קסם שבבעלות קבוצת הפניקס תמורת 250 מיליון שקל. פסגות נותרה עם פעילות קרנות הנאמנות בהיקף של כ-41 מיליארד שקל.
במאי האחרון דווח כי קבוצת ביטוח ישיר שבשליטת בני הדודים מוקי ודורון שנידמן ניהלה מגעים לרכישת השליטה בבית ההשקעות, אך אלו לא הבשילו להסכם עד כה.