בזמן שמחזיקי האג"ח מתכתשים ביניהם ללא הועיל, ומה שהביא את חלל תקשורת להציע הסדר משלה, קרן 4iG הגישה גם היא הצעה להסדר משלה. חלל תקשורת דיווחה היום (ד’) על הצעה שגיבשה 4iG, המחזיקה ב-20% מהון המניות של החברה, לעקרונות לצורך גיבוש הסדר חוב במסגרתו יזרימו הקרן ומשקיע נוסף 148 מיליון דולר בתמורה למתן השליטה בחברה (51%).
לפי ההצעה, 4iG תזרים 130 מיליון דולר ו-18 מיליון דולר נוספים יוזרמו לחברה על ידי משקיע נוסף, צד שלישי. ההזרמה לחלל תקשורת תשמש לפרעון סופי של שלושת סדרות האג"ח: יח’ (37.7 מיליון דולר), טז’ (162.8 מיליון דולר), יז’ (24.5 מיליון דולר), ובסך הכל 225 מיליון דולר. 4iG דורשת ממחזיקי החוב ויתור סופי ובלתי חוזר על כל טענה, לרבות בקשר להסדר החוב.
מלבד אישור רגולטור שדרוש להיתר שליטה בחלל תקשורת, יש צורך באישור משרד הביטחון, שבעת הזו לא בהכרח יעניק את השליטה להונגרים. ייתכן והצד השלישי הוא אהרון פרנקל, מה שעשוי לסייע לקרן לקבל את השליטה.
אך עוד קודם לכן עולה שאלה האם המחזיקים יסכימו לתספורת שמגלמת ההצעה, שכן אג"ח יז’, ללא שעבוד, לא יוצאת נשכרת מההצעה של i4G עם תספורת של מעל 20%, וההצעה מגלמת לשתי הסדרות האחרות פרמייה של כ-3% ביחס למחיר בשוק.
עוד קודם, ההצעה שהגישה החברה עצמה נתקלה בחומה מצד מחזיקי אג"ח יז’ המחזיקים בחוב נחות (אג"ח להמרה ללא שעבוד). ההסדר שהגישה בזמנו חלל אמור להגיע לבית משפט שיכריע, אך זה טרם קרה. הסבירות היתה שבית המשפט יתן הסדר כפוי שיחרר את החברה להמשך פעילותה הסדיר.
חלל תקשורת נקלעה שלא באשמתה במחיקה של הון עצמי עם פיצוץ לווין עמוס, ולאחר מכן סבלה מעודף היצע של הלוויינים בשוק. רוב השווי של חלל מיוחס ללויין המוצב מעל אפריקה, שסבלה מבחינת יכולתיה של המדינות בישבת בתקופת הקורונה. כל הברבורים השחורים יחד לא הסתדרו לטובתה.
דן זיצ׳ק, מנכ״ל חלל-תקשורת, ציין כי החברה פועלת בהתאם לתוכנית האסטרטגית שגיבשה, למרות הדיונים על הסדר החוב אנחנו ממשיכים להציג צמיחה בהכנסות ולייצר תזרים מזומנים משמעותי מהפעילות השוטפת ולהגדיל את צבר ההזמנות החתום. "הצעת 4iG מהווה אבן דרך לעבר הסדר חוב עם מחזיקי האג"ח", אמר זיצ׳ק. עוד ציין זיצ’ק כי הצעת 4iG, הכוללת הזרמה של 148 מיליון דולר לחברה, מבטאת את האמון הרב בהנהלת החברה ובאסטרטגיה שגיבשה ותשפר את חוסנה הפיננסי של החברה אשר יסייע להמשך מגמת הצמיחה והגדלת המכירות".