ראש הממשלה בנימין נתניהו טרם החליט על מתן כהונה נוספת לפרופסור אמיר ירון, נגיד בנק ישראל. כהונתו של ירון אמורה היתה להסתיים אך הוארכה נוכח המלחמה רק באופן זמני. במהלך כהונתו הנגיד התמודד עם מגיפה עולמית, שגררה בתורה עלייה באינפלציה שבתורה גררה העלאות ריבית בעולם, שרד כמה סבבי בחירות, טלטלה בשוק המט"ח וכמובן מלחמה, אך הוא עשוי ללכת הביתה בגלל פוליטיקה קטנה.
מבין כל האירועים, דווקא המלחמה הוכיחה את נחיצותו של נגיד מקצועי כמו ירון, שכן בניגוד למגיפה עולמית, שבה כל העולם היה בסירה אחת, הפעם המלחמה היא מקרה נקודתי לישראל. לפחות לעת עתה. ירון מצליח לבצע את תפקידו העיקרי שהוא לשמור על יציבות המחירים במשק. אחרי העלייה בקצב האינפלציה, נרשמה האטה נוכח העלאות הריבית, לצד התחזקות מחודשת של השקל וההאטה בעולם, כאשר ציפיות האינפלציה שנה קדימה מצביעות על חזרה ליעד ואף תיתכן הורדת ריבית בקרוב.
בעת הזו הכלכלה הישראלית זקוקה ליציבות, אך אי בהירות לגבי כהונה נוספת של נגיד בנק ישראל הינה בעייתית. דווקא בעת הזו הנגיד הוכיח מיהו המבוגר האחראי כאשר שר האוצר בצאלאל סמוטריץ’ גם עכשיו מעל 40 יום לאחר פרוץ המלחמה נאחז בקרנות המזבח ולא משחרר את הכספים הקואליציוניים לטובת המלחמה. עסקים קורסים, מפונים טרם קיבלו פיצוי, ישראלים רבים איבדו את ביתם וחיים כעת על מזוודות, אבל שר האוצר עסוק בלעומתיות פנימית, שמירה על הבייס ופועל בניגוד להמלצות הדרג המקצועי ואף בניגוד להמלצת נגיד בנק ישראל שבכובעו הנוסף משמש כיועץ כלכלי לממשלה.
דווקא בעת הזו המדינה זקוקה למינוי קבוע של הנגיד, במיוחד כאשר העולם כולו מסתכל על הנעשה בישראל. להציב כלכלן כמו אמיר ירון, שיושב בפאנל אחד עם יו"ר הפד ובכירים נוספים, מול שר אוצר כמו בצאלאל סמוטריץ’ זה לא כוחות. נכון. אלא שהמאבק הוא לא בין זה לזה אלא בין מקצועיות כפי שמשדר הנגיד לשחקנים בכלכלה העולמית, לבין אי מינויו בגלל התנגדותו לרפורמה המשפטית.
נגיד בנק ישראל שרד מגיפה עולמית, עליית האינפלציה, טלטלה במט"ח ומלחמה במזה"ת אך הוא עשוי ללכת הביתה בגלל פוליטיקה קטנה. טוב יעשה נתניהו עם ימנה את ירון לכהונה נוספת ויפה שעה אחת קודם.