דב קוטלר, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים<br>קרדיט: גדי דגון
דב קוטלר, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים קרדיט: גדי דגון

בנק הפועלים מפרסם הבוקר (ה’) את תוצאותיו לרבעון השלישי של השנה, ובהתאם לדרישת בנק ישראל צמצם את הדיבידנד ל-20% מהרווח הנקי.

בתחילת הדוחות הכספיים של הבנק מצוין קטע שכתב יו"ר הבנק, ראובן קרופיק, המוקדש למלחמה. בשורה התחתונה, הרווח הנקי הסתכם ב-1.669 מיליארד שקל, ירידה של כ-13% ביחס לרבעון השני בו נרשם רווח של 1.92 מיליארד שקל.

התשואה על ההון 13.4% וגם היא רשמה ירידה ביחס לרבעון השני בו עמדה על 15.8%.

הבנק מציג יחסים פיננסיים איתנים: יחס נזילות של 124% ויחס הון רובד 1 של 11.53%.

ההכנסות מריבית נטו הסתכמו ב-4 מיליארד שקל, בעוד ההכנסות ממימון שלא מריבית הסתכמו ב-203 מיליון דולר.

תיק האשראי צמח מתחילת השנה בשיעור של 4.0% תוך איזון בין מרכיבי סיכון, רווחיות וצמיחה, והצגת מדדי איכות אשראי גבוהים התואמים את תיאבון הסיכון של הבנק.

לאור אי הוודאות הגובר ועל רקע השלכות אפשריות של המלחמה על המשק ועל כלכלת ישראל – הבנק הגדיל ברבעון השלישי את ההוצאה להפסדי אשראי לכדי 662 מיליון שקל כשמרבית ההגדלה נובעת מהגדלת ההפרשה הקבוצתית. מדובר ב-0.66% מתיק האשראי (קצב שנתי), נמוך מהצפי בשוק.

הבנק הודיע על סדרת הטבות משמעותיות ללקוחותיו כדי להקל עליהם בהתמודדות עם השלכות המלחמה. הבנק הרחיב את מתווה בנק ישראל כך שעלות הצעדים השונים (המפורטים בהמשך) עשויה להגיע בניצול מלא ל-420 מיליון שקל. ההוצאות הישירות בגין המלחמה, תרומות והקלות בריבית, מוערכות על ידי הבנק בכ-200 מיליון שקל ברבעון הרביעי.

הבנק הודיע על תרומה בסך 100 מיליון שקל באמצעות הקמת קרן "פועלים לתקומה" לשיקום יישובי העוטף במהלך השנים הקרובות, המתווספת לתרומה השנתית לקהילה של המרכז לבנקאות חברתית בהיקף של כ-40 מיליון שקל.

מטעמי זהירות במסגרת ניהול הסיכונים מול אי-הוודאות ובהמשך להבהרות בנק ישראל, הבנק החליט להקטין את הדיבידנד לשיעור של 20% מהרווח הנקי לרבעון השלישי של שנת 2023 שהם כ-334 מיליון שקל.

ראובן קרופיק, יו"ר הפועלים: "סדר יומנו השתנה באורח קיצוני לאחר סגירת הרבעון. לצד האירועים הקשים והבלתי נתפסים, אנו זוכים לראות את שעתה היפה של ישראל. אהבת חינם, רעות וערבות הדדית עומדים ונוכחים לצד האבל הלאומי והכאב האישי. התוצאות וניהול הסיכון המאוזן המשתקפים מנתוני הבנק ברבעון השלישי שאנו מפרסמים היום - עוד יעמדו בעתיד במבחן השלכות המלחמה על הכלכלה הישראלית. אנו מחוזקים באמונתנו כי עוצמות הבנק ועובדיו, האיתנות הפיננסית והניהול העסקי האחראי יתרמו משמעותית להתמודדות עם המשבר הנוכחי ויסייעו בהחזרת המשק לצמיחה ותקווה".

מנכ"ל הבנק, דב קוטלר: "בשבעה לאוקטובר המציאות היומיומית השתנתה לנגד עינינו מקצה לקצה. מפרוץ המלחמה בבנק יוזמים כל העת צעדים אקטיביים לסיוע ותמיכה בלקוחות, בתושבי הדרום והצפון, ובכוחות הביטחון בחזית ובעורף. התוצאות שאנו מציגים היום משקפות את המדיניות השמרנית של הבנק, המתבטאת במגמת צמיחה אחראית ומתמשכת וכן את האיתנות הפיננסית שאיתה נכנס הבנק למלחמה ולתקופת אי ודאות כלכלית".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    לא מבין הקטנת הדיבידנד. את הקפיצה5%

    הבנק חתך דיבידנד רק כי בנק ישראל מצפה לכך. אבל לא מבין את בנק ישראל. יש מדיניות לחלק 40% מהרווח. הרווח כבר ירד בגלל השפעות המלחמה. הרווח בטוח ירד חזק בQ4 . אבל אם אין חשש להפסדים - אלא רק רווח קטן - אז ברבעון הבא יחלקו פחות דיבידנדים. השאלה מה יש לבנק לעשות עם עודף המזומנים? במה ישקיע? הרי אנשים לא יקחו עכשיו יותר הלוואות . מקסימום ידחו החזרים מה שמצריך מזומן. אני חושב שבמקום לחתוך שרירותית הדיבידנד לחצי היו צריכים להוריד ממנו היקף דחיית החזרי החוב. אבל האם היקף הדחיות בהחזרים כל כך גדול? דוחות יגידו. ולגבי העליה עכשיו. יש הפתעה בדוח? מישהו צפה הפסדים בQ3 או רווח נמוך מאד והופתע לטובה? ואולי כמו בטאואר - ההפתעה היא לגבי העתיד שיהיה פחות שחור. הצפי לQ4. שאינו קטסטרופה. או אולי צפו שלא יהיה דיוודנד והפותעו לטובה. אני תמיד בעד להיות פסימי ואחר כך מופתע לטובה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 16/11/2023 10:16