נתנאל (נתי) סיידוף, בעל השליטה בקבוצת שיכון ובינוי<br>קרדיט: הדס פרוש, פלאש 90
נתנאל (נתי) סיידוף, בעל השליטה בקבוצת שיכון ובינוי קרדיט: הדס פרוש, פלאש 90

שיכון ובינוי דיווחה הבוקר (א’) בקשר לפרויקט של כביש בין עירוני דו-מסלולי ודו נתיבי באורך של כ-57 ק"מ באתיופיה, כי החברה הנכדה SBI מאיימת לצאת מהפרויקט בצל מצב חירום במדינה.

SBI הודיעה למזמין העבודה, כי לאור מצב חירום שהוכרז באתיופיה ועלייה מתמדת במהומות, אירועי אלימות ואי סדר במדינה וכן לאור המחסור החמור בצמנט באתיופיה, התקיים אירוע כוח עליון שלא מאפשר להמשיך בעבודות הפרויקט. מזמין העבודה נתבקש מ-SBI למצוא במשותף פתרון בתוך 14 יום - אחרת היא תיאלץ לסיים את ההסכם בגין אירוע ’כוח עליון’.

שיכון ובינוי מעריכה כי יירשם בדוחותיה הכספיים לרבעון השלישי הפסד נוסף בגין הפרויקט, בסך של כ-135 מיליון שקל (כ-34 מיליון דולר ארה"ב). יצוין כי המזמין מחזיק בערבות בנקאית אוטונומית בסך של כ-14 מיליון דולר ארה"ב; כי בפרויקט קיים מלאי, ציוד וחלקי חילוף, הרשומים בספרים בסך של כ-11 מיליון דולר ארה"ב, כאשר במועד זה אין ודאות ביחס ליכולת מימושם ולמחירי המימוש שלהם; כי קיים חוב של מזמין העבודה בגין עבודה שבוצעה כולל עכבון בסך כולל של כ-8.7 מיליון דולר ארה"ב; וכן קיימת יתרת חובה של רשויות בסך של כ-2.5 מיליון דולר ארה"ב.

עוד ציינה שיכון ובינוי כי, בחודש אוקטובר, הגישה החברה הנכדה תביעה לפיצויים ממזמין העבודה בגין אורכות הזמן שנדרשו בפרויקט, בסך כולל של כ-27 מיליון דולר ארה"ב. "בהתאם לעמדת יועציה המשפטיים של החברה הנכדה, ניתן להפעיל את סעיף כוח עליון בהסכם ההתקשרות, להכריז על כוח עליון בהתאם להוראות ההסכם ובהמשך לבטל את ההסכם, כאשר עם הביטול הקבלן יהיה זכאי לתשלום העבודות שבוצעו עד אותו מועד; במקרה של הפסקת ההתקשרות בגין כוח עליון, אין למזמין זכות חוזית לחלט את הערבות הבנקאית; ובשלב זה לא ניתן להעריך את התממשות תביעת הפיצויים", כך לפי הודעתה של שיכון ובינוי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש