חברת רב בריח יכלה ליהנות מהעלייה בביקוש למוצרי ביטחון, כמו דלתות ממוגנות, אלא שמיקום המפעל של החברה באשקלון הניב את התוצאה ההפוכה. מתחילת המלחמה הצטמצמו היקפי פעילות החברה באופן משמעותי וזאת במקביל לצמצום הפעילות באתרי הבניה בישראל.
נכון להיום, כל קווי הייצור של רב בריח בכל המפעלים פעילים אם כי התפוקות הייצור מופחתות ומותאמת לקצב הוצאת הסחורה לאתרי הבניה. נכון למועד הדיווח ישנה מגמה של פתיחה איטית של אתרי הבניה והחברה ערוכה לשינויים בענף הבניה.
פעילות האנרגיה של החברה צומצמה באופן ניכר בשל אופי המוצרים ואופי איומי המלחמה (המוצרים
שבירים ומותקנים על גגות). מעב רלכך, היקף פעילות מגזר הנעילה צומצם לאור חוסר בזמינות בעובדים בעלי התמחויות נדרשות ועיקר המשאבים מופנים למענה להזמנות של לקוחות בחו"ל ומענה מיידי לשוק המקומי.
בשל חוסר הוודאות המאפיינת את התקופה הנוכחית, לרבות ביחס למשך והיקף המלחמה וצמצום פעילותה, החברה הוציאה כ-30% מעובדי החברה והחברות הבנות לחופשה ללא תשלום.
שמואל דונרשטיין, יו״ר רב בריח מסר: עם פרוץ המלחמה, פעילות ענף הנדלן בארץ נעצרה לחלוטין ועימה גם הצטמצמו היקפי פעילות הקבוצה. לאור אי הוודאות הקיימת ועל מנת להבטיח את המשך פעילותה התקינה של החברה וחוסנה הפיננסי, נקטנו שורה של פעולות התייעלות, לרבות הוצאתם של כ-300 עובדים לחל״ת. אבקש להדגיש כי קבוצת רב בריח מחוייבת לפרנסתם ורווחתם של עובדיה ובני משפחותיהם וצעד זה נעשה על מנת להבטיח את מקור פרנסתם בעתיד.
"מפעל החברה באשקלון יחד עם מפעליה הנוספים באריאל וכרמיאל, פועלים גם בימים אלו בייצור והספקה של פתרונות מיגון ונעילה מצילי חיים לאזרחי ישראל. עם חזרתו של ענף הנדלן לפעילות מלאה, בשילוב עם חזרתם ההדרגתית של עובדינו אשר פונו מבתיהם או גוייסו בצו שמונה, רב בריח תגדיל בהתאם את היקפי פעילותה והיקפי הייצור. רב בריח ועובדיה כמו מדינת ישראל, ידעו סבבי לחימה קודמים ונעבור בהצלחה ובניצחון גם את מלחמת חרבות ברזל.