עופר ינאי, יו"ר נופר אנרגיה<br>קרדיט: ראובן קופיצ'ינסקי
עופר ינאי, יו"ר נופר אנרגיה קרדיט: ראובן קופיצ'ינסקי

נופר אנרגיה מדווחת הבוקר, כי התקשרה בהסכם לכניסה לפרויקט אגירה בסוללות בגרמניה (מחוז -Saxony Anhalt) בעל אישור לחיבור לרשת החשמל בהספק כולל של 104.5 מגה-וואט, וקבולת אגירה של 209 מגה- וואט שעה), וצפוייה להתחיל את הקמתו תוך מספר חודשים.

עלות הפרויקט הינה כ-95 מיליון יורו והוא צפוי להניב הכנסות שנתיות בהיקף של כ-18.5 מיליון יורו ו-EBITDA שנתית בהיקף של כ-15.5 מיליון יורו.

ההתקשרות בהסכם הינה בהמשך לפרויקטי האגירה המקודמים על ידי החברה באירופה בהספק של כ- 7,400 מגה-וואט שעה הערכת החברה בדבר הפוטנציאל הטמון בפעילות האגירה בגרמניה, והסינרגייה בין פעילויות האגירה הקיימת של החברה ובין פעילות האגירה בגרמניה.

כמו כן הכניסה לפרויקט מבוצעת לאחר בחינה ולימוד של מבנה שוק החשמל בגרמניה, המייצר הזדמנות השקעה במדינה בעלת דירוג AAA, כמו גם הערכה בדבר הגידול הצפוי בתחום האגירה בגרמניה.

יצוין כי פרויקט זה הינו פרויקט ראשון אליו החברה נכנסת מבין מספר פרויקטי אגירה בגרמניה הנבחנים על ידי החברה. כמו כן, בכוונת החברה לפעול להקמת פלטפורמת פיתוח וניהול, אשר תוביל את פעילות אגירה במדינה.

למיטב ידיעת החברה, בסוף שנת 2022 שוק הסוללות הגרמני (המחוברות לרשת החשמל) הסתכם בכ- 1.2 GWh של מתקני סוללות , ולפי מכון המחקר ISE Fraunhofer, הוא צפוי לגדול לכ-GWh 104 בשנת 2030 ולכ-GWh 180 בשנת 2045 .

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש