קרדיט: יח"צ
קרדיט: יח"צ

כנפיים אחזקות עדכנה הבוקר (ד’) אודות ההשפעה עד כה של מלחמת חרבות ברזל על פעילות קיו. איי. אס. ישראל בע"מ (QAS), המוחזקת 50% בבעלות החברה (חברה כלולה), והעוסקת במתן שירותי קרקע לחברות תעופה ומפעילי מטוסים פרטיים, במתן שירותי ליווי לנוסעים והפעלת טרקליני נוסעים ואח"מ בנתב"ג.

מטבע הדברים, היות ופעילותה של QAS נגזרת ישירות מהפעילות בנתב"ג, ובהתאם ולאור המלחמה, החל מתחילתה הצטמצמו היקפי הפעילות של QAS באופן משמעותי מאד, וזאת לצד גיוס למלחמה של חלק מעובדיה. למועד זה ולאור המספר הדל של חברות זרות שעדיין טסות אל ישראל וממנה ואשר מהווים את לקוחותיה העיקריים בכל הנוגע למתן שירותי קרקע, כמו גם הירידה בהיקפי הפעילות בנתב"ג ככלל (דבר המשפיע גם על הביקושים לשירותי ליווי לנוסעים והפעלת טרקלינים שמספקת QAS, שפועלת בהיקפים נמוכים מאוד בהשוואה לתקופות מקבילות. זאת, לצד ביצוע פעילויות אד - הוק כגון מתן שירותים בקשר עם טיסות חילוץ וכדומה.

לירידה המהותית בהיקף הפעילות מתחילת המלחמה צפויה להיות השפעה שלילית מהותית על תוצאותיה של QAS ברבעון הרביעי לשנת 2023, כאשר ככל והלחימה תימשך, השפעה שלילית זו צפויה להימשך גם כן, אך בשלב זה לא ניתן להעריך את היקף ההשפעה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    רוב הכנסות החברה מחוץ לישראל + מטבע דולרי

    החברה תציג דוח שלישי חזק, רבעון 4 תמיד חלש של חברות התעופה זה ידוע כך שהפגיעה היא מינורית

    • מכיר קצת
    • 18/10/2023 15:06