קרדיט: פלאש 90, יוסי זמיר
קרדיט: פלאש 90, יוסי זמיר

במלחמה, על כל המשמעויות של מילה זו, כך נפתח שבוע המסחר בת"א עם ירידות שערים חדות מאוד במדדים המובילים לאחר מתקפת הפתע של חמאס ביום שבת שעבר על מדינת ישראל. שבוע המסחר בת"א ננעל במגמה שלילית במדדים המובילים, ת"א 35 ות"א 125 ירדו ב-6.41% ו-6.48% בהתאמה.

נכון לכתיבת שורות אלה יש כ-1,300 הרוגים ועוד אלפי פצועים מהאירוע שהוא מהקשים שידעה מדינת ישראל מאז שנות קיומה. נשיא ארה"ב ג’ו ביידן התגלה במלוא עוצמתו עם נאום חוצה לבבות ועם תמיכה ברורה במדינת ישראל ובעם היהודי לא רק בכסף ובציוד צבאי אלא ע"י שליחות כוחות לחופי ישראל בניהם נושאת המטוסים הגדולה והקטלנית ביותר בעולם – ג’רלד פורד.

יום לאחר מכן נפגש הנשיא עם נציגי הקהילות היהודיות בארה"ב והמשיך באותו הקו. מזכיר ההגנה האמריקאי ביקר בישראל והיום צפוי להגיע מבחינת שוק ההון לא נותר אדיש ומדדי המניות ירדו בחדות כבר ביום א’ בליווי מחזור מסחר ער ופדיונות בשוק. למעשה מרבית מהירידה בשוק המניות הגיעה ביום א’ והשוק נסגר בחלק התחתון של טווח המסחר השבועי. מספר חברות ציבוריות שפועלות מאזור העוטף והדרום הודיעו על הפסקת פעילות חלקית או מלאה באזור ונזק בעקבות הלחימה. ביום רביעי הודיעו על המשך כהונתו של הנגיד עד לסיום המלחמה דבר שאושש במעט את שוק האג"ח ביום המסחר האחרון של השבוע.

בארה"ב החלו ראשוני המדווחות לדווח השבוע על תוצאות הרבעון השלישי של השנה. עונת הדוחות תאיץ כבר משבוע הבא כשהיום (שישי) יפרסמו סיטי גרופ, יוניטד הלת’, ג’י פי מורגן, בלאקרוק וולס פארגו. שוק המניות התאושש מיום שישי שעבר ורק אתמול (חמישי) איבד גובה לאחר 4 ימי מסחר רצופים של עליות שערים. אתמול פורסם מדד המחירים לצרכן בארה"ב לחודש ספטמבר עלה ב-0.4% מול צפי של 0.3%, מדד הליבה עלה ב-0.3% בדומה לציפיות.

מהמניות הבולטות השבוע במדד ת"א 125 נציין את אלביט מערכות, זפירוס ומג’יק אשר עלו 6.75%, 5% ו-4.63% בהתאמה. מנגד בלטו בירידות שערים מניות פרטנר, בית זיקוק אשדוד וחג’ג’ נדל"ן אשר השילו מערכן 17.6%, 17.3% ו-17% בהתאמה.

מכלל מניות השוק נציין את ביונ תלת מימד, ארית תעשיות ופוורפליט אשר עלו 34.9%, 30.4%, ו-17.7% בהתאמה. מנגד מניות בליץ, אינפימר וטראקנט מנועים השילו מערכן 38.5%, 34.5% ו-32.8% בהתאמה.

בסיכום שבועי מדד ת"א 35 ירד ב-6.41%, מדד ת"א 90 ירד ב-7.27%, מדד הבנקים ירד ב-12.32%, מדד הנדל"ן ירד ב-8.2%, מדד הנפט וגז ירד ב-10.66% ומדד הביומד ירד ב-3.03%. בשוק המט"ח הדולר התחזק השבוע ב-2.9% ובשישי נסחר ברמה של 3.9690 דולר לשקל.

מדד המעו"ף – תחזית טכנית – מדד ת"א 35 סגר את שבוע המסחר בירידה של 6.41% וננעל ברמה של 1,713.30 נקודות. אין הרבה מה להרחיב על שבוע המסחר האחרון מעבר לירידה החדה והעליה בתנודתיות שכנראה תישאר איתנו בתקופה הקרובה. כבר ביום ראשון ושני המדד בדק את השפל השנתי סביב 1,690-1,700 נקודות ומשם נכנס ריבאונד לפער המחירים היורד ברמה של 1,762/3 נקודות שהיא התנגדות קרובה.

מדד הבנקים – המדד סבל השבוע מירידות שערים חדות על רקע המציאות הדרום וירד משיא כל הזמנים חדש בלי עצירה עד לאזור התמיכה סביב 3,260-3,300 נקודות שם סגר את השבוע. מחזור המסחר בבנקים היו ערים בצל הנזילות הגדולה שיש להם.

ניתוח מניות

אלביט מערכות (1081124) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . המניה זינקה השבוע לשיא חדש על רקע המלחמה שפרצה בשבת האחרונה. ביום שלישי המניה פרצה את אזור ההתנגדות/שיא סביב 80,000 נקודות והמשיכה לטפס עד ליום המסחר האחרון. ההנחה היא שהמומנטום החיובי ימשך ואזור 80,000 הפך לאזור תמיכה במקרה של נסיגה חזרה.

אנלייט אנרגיה (720011) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . לאחר ששברה בשבוע שעבר את השפל השנתי סביב 5,650 נקודות, המניה המשיכה לצלול בפתיחת השובע וירדה עד ליעד סביב 4,700 נקודות שם שוכנת תמיכה. בהמשך השבוע המניה תיקנה קלות כאשר המבחן יהיה באזור התמיכה שנשבר סביב 5,650 נקודות. ההנחה היא שאזור השפל שנרשם השבוע ייבדק פעם נוספת בשל עוצמת המימוש בשבועיים שחלפו.

לאומי (604611) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . במהלך השבוע המניה מחקה מעל חודשיים של עליות שערים. עוצמת המימוש החד מלמדת על אפשרות להמשך המימוש אל עבר אזור השפל השנתי 2,500-2,550 נקודות המהווה רצועת תמיכה מהותית. מלמעלה, אזור 2,800-2,850 נקודות סומן כהתנגדות נקודתית קרובה.

רציו יהש (604611) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 90. במהלך השבוע המניה נחתכה בחדות על רקע הפסקת הזרמת הגז ממאגר תמר. הפסקת ההזרמה עלולה לגרום למאגר לוויתן (רציו מחזיקה 15% מהמאגר) להזרים את חלקה של תמר למשק המקומי. טכנית, אזור 258-261 נקודות מהווה אזור תמיכה מהותי והנחה היא שאזור זה ייבדק. שבירתו כלפי מטה תהווה טריגר להמשך המימוש אל עבר 241-242 נקודות.

לתחזית המלאה באתר ספונסר, שם תוכלו לצפות גם בגרפים השונים שמלווים את התחזיות השונות אנא לחצו כאן:

ניתוח מדדים
ניתוח מניות

סקירה זו נועדה על מנת לעזור לאנשים לקבל ראיית מבט אישית של צוות ספונסר לגבי השוק ולגבי כיוונים אפשריים שלו אך המנתחים אינם יכולים להיות בטוחים בהתבצעות התרחישים המועלים כמו שאין שום דבר בטוח בשוק ההון בכלל. לגבי כל המניות שהוזכרו לעיל אין באמור הנ"ל המלצה או ייעוץ לקנות או למכור או לבצע כל פעולה אחרת במניות שהוזכרו, כותב השורות עלול להחזיק בחלק מהמניות המדוברות. כל העושה פעולה, עושה זאת על סמך שיקול דעתו בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש