חברת האחזקות דסק"ש, הנשלטת בשרשור על ידי צחי נחמיאס דרך מגה אור והאחים זלקינד באמצעות אלקו, משהה את המיזוג עם חברת הבת נכסים ובנין. מוקדם יותר היום (ג’) נכסים ובנין פרסמה דוחות כספיים לרבעון ורשמה ירידת ערך לבנין HSBC בניו יורק - לכתבה המלאה.
המיזוג אמור היה להביא למחיקת החברה האם (דסק"ש) מהבורסה והעברת נכסיה והאג"ח לחברה הממוזגת נכסים ובניין.
דסק"ש היא חברת החזקות המתנהלת ללא בעל שליטה. לפני כשנתיים רכשה קבוצת משקיעים בראשות חברת הנדל"ן המניב מגה אור של צחי נחמיאס, וחברת אלקו של האחים דניאל ומיכאל זלקינד, במכרז לרכישת מניות השליטה בחברה (82%) מידי כונסי הנכסים של אי.די.בי, לאחר שגברה על ההצעה המתחרה של בעל השליטה הקודם בדסק"ש ובקבוצת אי.די.בי שקרסה, אדוארדו אלשטיין.
דירקטוריון דסק"ש החליט כי "לאחר בחינת חלופות שונות על-ידי החברה, ונוכח המורכבות הכרוכה בביצועה של עסקת המיזוג בעת הזו, בין היתר, נוכח תנאי השוק, הוחלט להודיע לדירקטוריון נכסים ובנין על השהיית המשך בחינת היתכנות עסקת המיזוג בין החברות בעת הזו וכי הוא ישוב ויבחן בעתיד את העת המתאימה להמשך בחינת הוצאתו לפועל של מהלך המיזוג בין החברות".