אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר<br>קרדיט: יח"צ
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר קרדיט: יח"צ

הסכם שיתוף פעולה מסחרי נחתם הבוקר בלשכת המסחר ת"א והמרכז בין איגוד לשכות המסחר לבין נציגות העיר ג’ילין בצפון זרח סין. נשיא האיגוד, עו"ד אוריאל לין חתם על ההסכם עם הנציג הבכיר מטעם המשלחת הסינית - מר טייה לי, מנכ"ל המחלקה הכלכלית - טכנולוגית של מחוז ג’ילין.


מטרתו של ההסכם היא לקדם קשרי מסחר בין העיר הסינית הגדולה בה מתגוררים 27 מיליון בני אדם לבין אנשי עסקים ישראליים. במסגרת המשלחת הגיעו לישראל 17 נציגים סיניים ביניהם נציגי ממשל ואנשי עסקים מהעיר, אשר נפגשו עם 35 אנשי עסקים ישראלים לצורך יצירת שיתופי פעולה וקידום קשרים עסקיים.


היקף היצוא של ישראל לסין עמד בשנת 2010 על קרוב ל 6 מיליארד דולר והיקף היבוא מסין לישראל עמד בשנה זו על 6.133 מיליארד דולר. במחוז ג’ילין תעשיית רכב מפותחת, תעשיית פטרוכימיקלים המהווה את אחד מעומדי התווך של המחוז, חקלאות ופיתוח זרעים, פרמצבטיקלס, אלקטרוניקה ועוד.


לין שפתח את הטקס קרא לממשלה לחתום על הסכם סחר חופשי בין ישראל לסין. לדבריו "אין לחשוש מהסכם שכזה. הכלכלה הישראלית התפתחה בצורה מואצת לאחר הסכמי הסחר החופשי עם ארה"ב ומדינות אירופה וכך יקרה עם סין."


יש לציין כי איגוד לשכות המסחר פועל לאחרונה רבות בגזרה הסינית. רק לפני כחודש ביקרה משלחת ישראלית בכירה בראשות אריה זייף, סגן נשיא האיגוד במחוז חרבין בצפון סין שם דנה המשלחת עם המארחים הסיניים על שיתופי פעולה מסחריים בין ישראל לעיר המחוז, וכעת הגיעה אל לשכת המסחר משלחת מג’ילין הנמצאת דרומית חרבין.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש