פועלים: מדד פברואר צפוי לעלות ב-0.2%. מדד חודש זה יושפע מעליות במחירי המזון כגון: לחם, שמנים ומשקאות וכן מעלייה במחירי הפירות והירקות בניגוד לעונתיות הרגילה. כן תשפיע ההתייקרות במוצרי הטואלטיקה והנייר ועליית תעריפי הנסיעה במוניות וברכבת. במחירי שכר הדירה בחוזים מתחדשים אנו צופים עלייה מתונה שתושפע גם מעדכון מס רכישה על הדירות להשקעה. מנגד ההוזלה במחיר הדלק שנכנסה לתוקפה באמצע החודש קיזזה את העלייה שהייתה בתחילתו כך שתירשם הוזלה של 0.4% בלבד. הירידה העונתית במחירי ההלבשה וההנעלה, עם המשך מכירות סוף עונת החורף תשפיעה גם היא לקיזוז חלק מעליות המחירים. 
 

מדד מרץ צפוי גם הוא לעלות ב-0.2%. מדד חודש זה יושפע בעיקר מעליית מחירי הנפט הגולמי בעולם, מהמשך העליות במחירי המזון והטואלטיקה וממשך מגמת העלייה במחירי שירותי הדיור. עליות אלה יקוזזו בחלקן על ידי הירידה העונתית במחירי הפירות והירקות ובמחירי ההלבשה וההנעלה, עם סיום מכירות סוף עונת החורף. 
 

תחזית האינפלציה לשנת 2011 ול-12 החודשים הקרובים עודכנה 3.0%. בתחזית נלקחו בחשבון בנוסף לצעדים הכלכליים שהודיע עליהם משרד האוצר, גם העלייה החדה במחירי חבית הנפט הגולמי עקב חוסר היציבות במצב הפוליטי באזורינו. יחד עם זאת שיעור האינפלציה בשנה הנוכחית צפוי להיוותר בגבול העליון של יעד האינפלציה שקבעה הממשלה.


על רקע העלייה בסביבת האינפלציה עודכנה גם תחזית הריבית של בנק ישראל לסוף השנה ל-3.25%, ול-12 החודשים הקרובים ל-3.5%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש