חברת נקסטפרם המפתחת תחליף חלבון טבעוני מבוסס שמרים - ProteVin הודיעה היום כי התקשרה בהסכם עם יצרן משנה בהודו, Kothari Fermentation and Biochem, לייצור מסחרי של ProteVin וכן מוצר המשנה המתקבל מתהליך ייצור החלבון ומשמש כמגביר טעם וריח טבעוני לתעשיית המזון. ההסכם אינו כולל העברת זכויות קניין רוחני של ProteVin ליצרן המשנה. מניית החברה מזנקת בכ-40% על רקע הדיווח.
ההסכם מחליף את הקמת מערך הייצור עם יצרן המשנה בצפון מקדוניה. החברה מעריכה כי מערך הייצור יאפשר לה, בשלב ראשון, ייצור מסחרי בהיקף מכירות שנתי של עד כ-4 מיליון דולר. בנוסף לציוד הייצור שרכשה החברה עד כה, החברה תשקיע כ-2 מיליון דולר בהקמת מערך הייצור ובהשלמת רכישת ציוד הייצור לשלב הראשון. השקעה זו תמומן ממקורותיה העצמיים של החברה.
השלמתו המתוכננת של מערך הייצור צפויה במהלך הרבעון הרביעי, 2023, כשהמבנה בו מתוכנן לקום מתקן הייצור כבר קיים והינו בעל תשתיות מתאימות, ורוב הציוד הדרוש להפעלתו כבר נרכש על ידי החברה ו/או קיים ברשות היצרן ופנוי לשימוש החברה.
בחברה מסבירים כי מתחילת שנת 2023 ועד כה השיקו חמש חברות מזון ותוספי תזונה בארה"ב ובאירופה, מוצרים טבעוניים מבוססי ProteVin, ביניהן Swanson, מותג תוספי תזונה מהמובילים והוותיקים בארה"ב, Spacemilk ו- Mushroom Design. בחמשת המוצרים המותג ProteVin™ מופיע על גבי האריזות. לחברה בסיס רחב וגדל של חברות מזון ותוספי תזונה, לרבות חברות גלובאליות, הבוחנות שילוב של ProteVin במגוון מוצרים אלטרנטיביים.
בנוסף ל- ProteVin, מתקן הייצור בהודו יאפשר לחברה לייצר ולשווק גם את מוצר המשנה Yeast Extract (תמצית שמרים), המתקבל בתהליך הייצור של החלבון. מוצר זה הינו רכיב המשפר ומגביר טעם וריח בתעשיית המזון.
בועז נוי, מנכ"ל נקסטפרם, מסר: "בחודשים האחרונים התמקדנו במציאת חלופת ייצור יעילה וגמישה למתקן הייצור אשר תוכנן להקמה בצפון מקדוניה, התואמת את היכולות והמשאבים הפיננסיים של החברה. מערך הייצור שיוקם בהודו יאפשר לנו לספק את הביקושים הגדלים ל- ProteVin, בהשקעה נמוכה מהמתוכנן עם יכולת הגדלת תפוקות עתידית. ProteVin הינו החלבון האלטרנטיבי היחיד כיום בשוק בעל טעם ניטרלי והדומה בערכו התזונתי לחלבון מן החי, ואנו מאמינים שיהפוך לפתרון בתעשיית החלבונים האלטרנטיביים העולמית. כמו כן, החברה תוכל להתחיל בייצור והשקה של מוצר המשנה Yeast Extract, שהינו רכיב מזון טבעוני המגביר טעם וריח המבוקש בתעשיית המזון ומהווה קטגוריה צומחת בפני עצמה."