להערכת לאומי, ירידות הכי רמת המכפילים הנוכחית נוחה להשקעה. להלן סקירה:

לאחר שנראה היה כי האירועים במצרים נרגעו, שבה השבוע הסביבה הגיאו-פוליטית לעמוד במרכז תשומת הלב של המשקיעים. ההתפתחויות בלוב הביאו לזינוק חד במחיר הנפט, אשר במהלך המסחר אף חצה את רף ה-100 דולר לחבית, ובשווקי המניות בארץ ובעולם נרשמו ירידות חדות.
בתוך כך, מניות הבנקים שבשבוע שעבר תיקנו כלפי מעלה בלטו לשלילה וכיום נסחר שוב מדד הבנקים במכפיל הון ממוצע (משוקלל) הנמוך מ-1. סקטור הנדל"ן ומניות היתר בלטו גם כן במימושים חדים, ואילו סקטור הטכנולוגיה המשיך להפגין איתנות יחסית ורשם ירידות מתונות יותר.
מחזורי המסחר נותרו במרבית ימי השבוע ברמה נמוכה יחסית, ועמדו בממוצע יומי (בנטרול מחזור הפקיעה) על כ-1.8 מיליארד ₪, בדומה לשבוע שעבר.
ביום חמישי פקעו האופציות על מדד המעו"ף לחודש פברואר ברמה של 1281.99 נקודות, המגלמת ירידה של 1.05% משער הבסיס. מחזור הפקיעה עמד על כ-1.2 מיליארד ₪, לעומת כ-1.35 מיליארד ₪ וכ-1.5 מיליארד ₪ בחודש שעבר ולפני חודשיים בהתאמה, ובדומה לממוצע שנרשם ב-2010. בהקשר זה, נציין כי אתמול סגר המדד הגלום במחירי האופציות ברמה נמוכה משמעותית מהמדד, וכן נרשמה עלייה חדה בסטיות התקן הגלומות באופציות על מדד המעו"ף. כיום, עומדות סטיות התקן באופציות לחודש מרץ ברמה של כ-20%, לעומת רמה של כ-13% בשבועות האחרונים. העלייה החדה מצביעה על שינוי ניכר בתפיסת הסיכון של המשקיעים.

 

מניות הבנקים מתחת להון, עונת הדוחות נמשכת
כאמור, לאחר שבשבוע שעבר נהנו מניות הבנקים מעליות שערים, על רקע עסקאות בעלי עניין, השבוע נרשמו בהן ירידות שערים חדות. במידה ומחיר הנפט הנוכחי אינו מייצג, והצמיחה במהלך השנה הקרובה לא תיפגע, הרי שהתשואה על ההון שצפויים הבנקים להציג תהיה קרובה לשיעור דו-ספרתי. במידה וכך יהיה, ובהתחשב בחלוקות הדיבידנד הצפויות בענף ובמרווחי התשואות באגרות החוב הקונצרניות נראה כי פוטנציאל ההשקעה ביחס לסיכון במניות הבנקים גבוה יותר מאשר באפיק הקונצרני.
בסקטור התקשורת, מניית בזק נסחרה על רקע הדיבידנד הצפוי בהיקף של כ-3 מיליארד ₪. בתוך כך, הודיעה החברה כי קיבלה קו אשראי לטווח ארוך בהיקף של עד 1.5 מיליארד ₪ וכי היא בוחנת הנפקת אג"ח בהיקף של 3 מיליארד ₪ למימון חלוקת הדיבידנד.
 פרטנר דיווחה על תוצאות הרבעון הרביעי של 2010 שהיו סבירות. ההכנסות ברבעון הרביעי הסתכמו בכ-1,761 מיליוני ₪, גידול של כ-6.7% בהשוואה לרבעון המקביל. הרווח עמד על 304 מיליון ₪, צמיחה של כ-17.3% לעומת רבעון מקביל, אך נמוך מעט ממרבית התחזיות. במבט קדימה, פרטנר לא סיפקה תחזיות, אך היא ציינה את דמי הקישוריות כגורם שישפיע על התוצאות. כמו כן, הודיעה פרטנר כי בשבועיים הקרובים היא צפויה להשלים את רכישת פעילות סמייל 012 מידי אמפל אמריקן. מבחינת אמפל, עסקה זו משמעותית מאוד מבחינה תזרימית לצורך פירעון התחייבויותיה, בפרט לאור המצב הרגיש במצריים העלול להשפיע עליה ישירות.

שערים עלולות להימשך בטווח הקצר, על רקע ההתפתחויות בסביבה הגיאו-פוליטית והשפעתן על הלך הרוח בשווקי העולם ובישראל. עם זאת, בהינתן נתוני הכלכלה הריאלית החזקים של המשק הישראלי ובהנחה כי לא תחול החמרה משמעותית בזירה הגיאו-פוליטית, נראה
הבורסה תבצע שדרוג במדדים, וכן תשיק מדדים ענפיים חדשים: החל מיום 3.4.2011 תשדרג הבורסה את מדדי ההיי-טק לפי נתוני סוף יום 15.03.2011. "מדד ת"א טכנולוגיה" שיושק יכלול את מניות הענף ללא חברות הביוטכנולוגיה, ומדד "ת"א בלוטק 50" יכלול את ה-50 המובילות ממניות "ת"א טכנולוגיה" ומ"ת"א ביומד". בנוסף, תרחיב הבורסה את מדד תלדיב 20 לכלל מניות הדיבידנד בשווי שוק של מעל 300 מיליון ₪, בעלות תשואת דיבידנד שנתית של מעל 2% - מהלך שצפוי להכפיל את מספר החברות המשתייכות למדד התלדיב. כמו כן, תשיק הבורסה 3 מדדים ענפיים חדשים: "ת"א נפט וגז", "ת"א תקשורת" ו"ת"א ביטוח".
ההשפעה המרכזית על המסחר בטווח הקצר הינה שלילית ביחס למניות המשתייכות כיום לתלדיב 20, וחיובית ביחס לאלו שיצטרפו למדד המשודרג. כיום, משקל כל מניה במדד כ-5%, ולאחר השינוי הוא צפוי לרדת לכ-2.56%. היקף הנכסים של כלל התעודות הקיימות כיום על התלדיב 20 עומד על כ-800 מיליון ₪.
בנוסף, הודיעה הבורסה על החלטה להשיק אופציות חדשות על מניות (בכפוף לאישור הרשות לניירות ערך). זאת, בנוסף לאופציות הקיימות כיום על מניות פועלים, לאומי, כיל וטבע. האופציות החדשות יהיו על מניות דיסקונט ומזרחי, וכן על יחידות ההשתתפות של רציו, אבנר וישראמקו. נציין כי כיום היקף הסחירות באופציות על מניות נמוך יחסית, אך נראה כי האופציות על היחידות בסקטור האנרגיה ירכזו עניין רב יותר, נוכח ריבוי הספקולציות בענף.

המדד המשולב למצב המשק עלה בחודש ינואר ב-0.4%
בזירת המאקרו, פרסם בנק ישראל את המדד המשולב למצב המשק לחודש ינואר שעלה ב-0.4%. קצב העלייה של המדד ב-12 החודשים האחרונים עומד על 5.3%, בדומה למחצית השנייה של 2010. נתוני המדד מתיישבים עם קצב הצמיחה שפרסמה הלמ"ס לשלושת הרבעונים הראשונים של 2010, אך פחות עם נתוני הצמיחה הגבוהים במיוחד שפורסמו לרבעון הרביעי.
מבחינת רכיבי המדד, מרביתם עלו, מלבד מדד הייצור התעשייתי שמשקף את הירידה בייצור של ענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית ומדד פדיון המסחר והשירותים.


כמו כן, מאז המחצית השנייה של 2010 בולטת התחזקות ייבוא הסחורות ביחס לייצוא. 

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש