בורסה בת"א נעלה את יום המסחר החמישי לשבוע בירידות חדות, על רקע המגמה השלילית בעולם וצפי לפתיחה יציבה בוול סטריט, בעקבות העלייה החדה במחירי הנפט והמשך המאבק בלוב, כאשר החשש הוא כי המשבר יזלוג למדינות נוספות בעולם הערבי. מחירה של חבית מהנוזל השחור ממשיך לטפס וחולף על פני רמת ה- 100 דולר. בתום היום ירד מדד ת"א 25 ב- 1.77% ומדד ת"א 100 נחלש ב- 1.77%. האופציות על המעו"ף פקעו היום מחירי פקיעה נגזרי מדד: ת"א 25 - 1281.99 , ת"א בנקים-1311
פעילות ערה הייתה היום בסקטור הגז והנפט, כאשר החברות הפעילות בשוק מדווחות על שינויים באחזקותיהן ברישיונות, אשר אושרו ע"י הממונה על הנפט. הכשרה אנרגיה חתמה עם קבוצות דלק, נובל ישראמקו על הסכמים להשתתפות בארבעה רישיונות ימיים נוספים לחיפוש גז ונפט. רכשה 10% מזכויות ההשתתפות ברישיונות "דניאל" מ- "ישראמקו" וזאת בתמורה למתן אופציה לקניית 5% מזכויות ההשתתפות ב"שרה".
ישראמקו דיווחה כי התקשרה בהסכם עם חברת חיפושי הנפט האמריקאית ATP על פיו יועברו ל- ATP חמישים אחוז ברישיון הימי "שמשון". ATP תשתמש גם כמפעיל הרישיון.
במיטב העלו היום המלצה לאומי ל”קניה” והורדו המלצה מזרחי ל”תשואת שוק”. מעריכים שהעלאות הריבית התכופות של בנק ישראל בנוסף לרמות המחירים הגבוהות של הדירות תגבלנה את שיעורי הצמיחה בתחום המשכנתאות ב- 2011. מעניקים למזרחי מחיר יעד 44 ש"ח, לאומי- מחיר יעד 19.5 ש"ח, פועלים- מחיר יעד 19.15 ש"ח, דיסקונט- מחיר יעד 8.3 ש"ח, בינלאומי- מחיר יעד 55 ש"ח.
אתמול בלילה פרסמה חברת פרוטליקס דוחות שנתיים ל- 2010, עם הכנסות של 11.2 מיליון דולר והפסד של 29 מיליון דולר, כ- 36 סנט למניה. אולם המשקיעים ממתינים להודעת ה- FDA מחר לגבי אישור/אי אישור התרופה לגושה. הראל פיננסים: מפעל הייצור בכרמיאל אושר ע”י ה- FDA - מעלה את הסיכוי לקבלת האישור לתרופה לגושה. סטיבן טפר: אישור המוצר בארה"ב, יהיה נקודת המפנה המשמעותי של החברה, שממנה צפויה צמיחה חדה בהכנסות; ממליץ "קניה" במחיר יעד של 12 דולר למניה.
”יש צורך בקטליסט נוסף כדי להוריד עוד את מניית פרטנר”. מיטב לאחר הדוח והירידות החדות בנייר: קטליסט זה יכול להיות הודעה על הזוכים במכרז התדרים הצפוי באפריל; ממשיכים בהמלצת "תשואת חסר" עם מחיר יעד של 60 ש"ח.
”גזית גלוב נסחרת הבוקר בדיסקאונט של כ-8% על ה-NAV הסחיר ומומלצת בקניה עם מחיר יעד של 51 ₪”. כך מגדל שוקי הון בתגובה לתוצאות אקוויטי 1 לרבעון הרביעי: שיפור ב-NOI מנכסים זהים, ב-FFO ועלייה ראשונה בתפוסה מאז פרוץ המשבר. מעריכים כי צפוי שיפור נוסף ברבעונים הבאים.
ביונדווקס פירסמה את תוצאות הבטיחות בניסוי שלב IIa עם החיסון האוניברסאלי לשפעת: לא התרחשו כל תופעות לוואי חריגות. תוצאות הניסוי צפויות כבר ברבעון השני של 2011. בניסוי נבדקים 200 משתתפים בגילאי 18-49 והוא מתבצע בבתי החולים הדסה ואיכילוב.