השבוע מדד הדגל, ת"א 35 התאושש מהשפל שנרשם בשבוע שעבר. המגמה החיובית שנרשמה השבוע היתה רוחבית בהובלה של מניות הבנקים ומניות הנדל"ן. שבוע המסחר בת"א ננעל בעליות שערים במדדים המובילים. מדד ת"א 35 ומדד ת"א 125 עלו ב-3.25% ו-3.19% בהתאמה. מדד הבנקים עלה ב- 2.88% ומדד ת"א נדל"ן זינק ב- 5.99%. פתיחת השבוע צפויה להיות פחות אופטימית.

בארה"ב המסחר ננעל בסוף השבוע בירידות שערים על רקע קריסת בנק סיליקון וואלי בכ-63% בחמישי, ובשישי המסחר הופסק אחרי קריסה של עוד 50% במסחר המוקדם, כאשר הפד לקח בעלות על הבנק, שעיקר פעילותו היא הענקת הלוואות לחברות הזנק. הבנק שמשרת את הסטארטאפים של עמק הסיליקון הודיע על הנפקת מניות ב-1.75 מיליארד דולר ועל מכירת ניירות ערך בשווי מיליארדי דולרים במחיר הפסד. הגיוס נכשל בזמן שהחברות מנהלות מרדף אחר הכספים שהופקדו בבנק. בשוק מעלים חששות כי הקריסה עשויה להיות הברבור השחור המהיר בהיסטוריה.

בשוק המקומי ממתינים להשלכות של סאגת SVB, בינתיים חברת קומפיוגן עדכנה אמש לגבי החשיפה לבנק האמריקאי כאשר 1.3% מהמזומנים שלה מוחזקים בבנק המוערכים בכמיליון דולר.

עוד בשוק המקומי, מהמניות הבולטות השבוע במדד ת"א 125 נציין את שיכון ובינוי שזינקה ב-13.21% וחברת הבת שיכון ובינוי אנרגיה זינקה ב-12.27%, אקרו זינקה ב-11.75% והראל ולייבפרסון זינקו ב- 10.53% ו-10.45% בהתאמה. מהצד השני של הטבלה בלטו בירידות מניות אפולו פאוור, ג’נריישן קפיטל אשר השילו מערכן 17.66%, 6.45% ו-5.64% בהתאמה.

מכלל מניות השוק נציין את ארית תעשיות אשר נסקה ב-59.28%, נקסט ויז’ן זינקה ב-21.45% ומניית חד זינקה ב-19.71%, מנגד מניית לודז’יה, שמיים ומיי סייז בלטו בירידות חדות של 19.26%, 16.80% ו-16.78% בהתאמה.

בסיכום שבועי מדד ת"א 35 עלה ב-3.25%, מדד ת"א 90 עלה ב-3.17%, מדד הבנקים עלה ב-2.88%, מדד הנדל"ן עלה ב-5.99%, מדד הנפט וגז עלה ב-3.46% ומדד הביומד ירד ב-1.13%. בשוק המט"ח, לאחר הזינקו החד שנרשם בשבוע שעבר, הדולר נחלש השבוע ונסחר כעת (שישי) סביב רמה של 3.6 שקל לדולר.

מדד ת"א 35 תחזית טכנית – מדד ת"א 35 עלה השבוע ב-3.25% וננעל ברמה של 1,799.32 נקודות. שבוע המסחר נפתח בעליות שערים שנמשכו עד ליום חמישי, בניגוד למגמה השלילית שנרשמה בבורסות ארה"ב, כשברקע הודעת הנשיא הרצוג כי מאחורי הקלעים נרקמת פשרה פוליטית לגבי הרפורמה המשפטית. טכנית המדד פתח את שבוע המסחר בפער מחירים עולה, מעל אזור התמיכה שנשבר בשבוע שעבר סביב 1,750 נקודות. מלמעלה אזור 1,830-1,840 נקודות מהווה התנגדות קרובה. העלייה שנרשמה השבוע אינה משנה את המגמה השלטת בשוק, מדובר בתיקון עולה בתוך מגמה יורדת, לכן ההנחה היא שכל עליה תביא לגל יורד עמוק יותר. במצב הנוכחי, במידה והלא תהיה המשכיות לשבוע המסחר שחלף, ההנחה היא בדיקת אזור 1,750 נקודות. במידה ויגיעו קונים באזור זה, יהיה ניתן לסמן אזור זה שוב כתמיכה.

שקל-דולר – הדולר מתאושש הבוקר (שישי) לאחר שירד בחדות במהלך שבוע המסחר מרמה של 3.67 שקל לדולר ועד לשפל של יום חמישי סביב רמה של 3.569 שקל לדולר. למרות הירידה שנרשמה השבוע, מבנה המחירים נותר חיובי בשלב זה. שינוי מגמה לטווח הקצר יתקבל רק בשבירה מתחת ל- 3.54 שקל לדולר. בטווח הקצר, אזור 3.626 מהווה התנגדות נקודתית.

מדד ה-DAX הגרמני – מדד הדקס הגרמני נסחר לאורך שבוע המסחר ביציבות ובטווח מחירים צר והמשכיך בתנועה הצידית של השבועות האחרונים בטווח ומתחת לאזור ההתנגדות סביב 15,660 נקודות. פריצה של אזור זה כלפי מעלה תהווה טריגר להמשך התיקון העולה אל עבר השיא השנתי סבבי 16,290 נקודות. הנחת העבודה בתוקף כל עוד המדד נסחר מעל השפל האחרון סביב 14,900 נקודות.

מדד ה-S&P500 – המדד חתם שבוע מסחר שלילי בסמוך לאזור התמיכה הנקודתי סביב 3,900 נקודות. טכנית, מבנה המחירים נותר עולה במדידה מהשפל שנרשם בחודש אוקטובר 2022 והמבנה העולה ישמר כל עוד נסחרת מעל אזור 2,800 נקודות שם שוכנת תמיכה חשובה לטווח זמן הקצר. מלמעלה, אזור 4,075 נקודות מהווה התנגדות נקודתית.

ביטקוין – מטבע הביטקוין שבר השבוע כלפי מטה את רמת התמיכה סביב 21,400-21,500 דולר והוסיף לרדת מתחת לרף ה- 20,000 דולר. בשלב זה, בשל עוצמת המימוש קיימת אפשרות להמשך המומנטום השלילי וירידה לאזור התמיכה החשוב סביב 18,000-18,200 דולר. מלמעלה, אזור 21,400 ישמש כאזור התנגדות.

ניתוח מניות

איי.סי.אל (281014) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35. המניה מדשדשת כבר תקופה בטווח המחירים 2,760 נקודות מלמעלה ו- 2,450 נקודות מלמטה המשמשת כתמיכה אופקית חשובה. פריצה אמינה של טווח הדשדוש העליון תהווה טריגר חיובי לתחילת תיקון עולה ומעבר למבנה מחירים עולה. במקרה זה, היעד הקרוב סומן באזור 2,920 נקודות ומעליו אזור 3,080 מהווה התנגדות מהותית יותר. הנחת העבודה בתוקף כל עוד נסחרת מעל אזור התמיכה החשוב. למעקב.

דלק קבוצה (1084128) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35. המניה פרצה בתחילת השבוע את אזור ההתנגדות סביב 36,700 נקודות ובהמשך השבוע התבססה מעל אזור זה. הנחת העבודה לטווח הקצר היא המשך התיקון העולה לאזור 40,000-40,500 נקודות כיעד קרוב. מנגד, נסיגה מתחת לאזור ההתנגדות שנפרץ, תחזיר את המניה לטווח הדשדוש האחרון 31,700-36,700 נקודות.

מיטרוניקס (1091065) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 90. המניה סבלה מירידות שערים חדות בשנה האחרונה אולם מתחילת שנת 2023 יצאה חזק קדימה מרמות השפל האחרונות ומאז נעה הצידה. התצורה של החודש האחרון שורית מאוד, נעילה מעל 4,500 נקודות בצורה ברורה יכולה לפתוח מהלך עולה בנייר עם יעד תבנית ראשוני של 5,100 נקודות בשלב ראשון ויעד מלא לאזור של 5,800-6,000 נקודות.

דלתא גליל (627034) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 90. גם השבוע המניה נסחרה ביציבות בטווח מחירים צר והתבססה בתצורה חיובית מתחת לאזור ההתנגדות האופקי סביב 15,360 נקודות. אזור זה שימש כתמיכה חשובה ונשבר כלפי מטה בסוף חודש נובמבר האחרון. פריצה והתבססות מעל אזור ההתנגדות תהווה טריגר חיובי להמשך התיקון העולה לאזור ההתנגדות והגבוה של חודש נובמבר סביב 17,600 נקודות.

לאומי (604611) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35. המניה רשמה שבוע מסחר חיובי בהמשך להיפוך המגמה שנרשם בשבוע שעבר מעל אזור התמיכה החשוב סביב2,760 נקודות. טכנית המניה מדשדשת בין אזור תמיכה זו לבין אזור התנגדות סביב 3,090 נקודות כך שפריצת ההתנגדות תהווה טריגר לתחילת מהלך.

התחזית המלאה באתר ספונסר, שם תוכלו לצפות גם בגרפים השונים שמלווים את התחזיות השונות אנא לחצו כאן:

ניתוח מדדים  
ניתוח מניות

סקירה זו נועדה על מנת לעזור לאנשים לקבל ראיית מבט אישית של צוות ספונסר לגבי השוק ולגבי כיוונים אפשריים שלו אך המנתחים אינם יכולים להיות בטוחים בהתבצעות התרחישים המועלים כמו שאין שום דבר בטוח בשוק ההון בכלל. לגבי כל המניות שהוזכרו לעיל אין באמור הנ"ל המלצה או ייעוץ לקנות או למכור או לבצע כל פעולה אחרת במניות שהוזכרו, כותב השורות עלול להחזיק בחלק מהמניות המדוברות. כל העושה פעולה, עושה זאת על סמך שיקול דעתו בלבד.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש