דן זיצ'יק, מנכ"ל חלל תקשורת<br>קרדיט: יח"צ
דן זיצ'יק, מנכ"ל חלל תקשורת קרדיט: יח"צ

חללק תקשורת דיווחה הבוקר (א’) על הארכת המועד להתקיימות התנאים המתלים להסכם להשקעה של 4iG בחברה. בשבוע שעבר הודיעה החברה לחברת 4iG על דחיית המועד להתקיימותם של התנאים המתלים בתקופה נוספת של 30 ימים, עד ליום 27 בפברואר 2023.

מנכ"ל חלל תקשורת, דן זיצ’יק, אמר בנובמבר האחרון בראיון לספונסר, "אנחנו מושכים את המשקיע האסטרטגי כבר שנה נוכח המתנה לאישור משרד התקשורת להסכם ההשקעה של הקרן ההונגרית, ובינתיים התשואות שעלו לשיעור דו ספרתי מקשות על החברה למחזר חוב. כרגע זה לא מתקדם באופן שבו חשבנו. פיצלנו את העסקה ל-20% מיידית ועוד אופציה לגדול ל-31% ומשרד התקשורת אמר שהוא מתכוון לאשר את מתווה העסקה, אך עד כה זה לא קרה. יש פה הרבה מגבלות, כך שההזרמה של ההונגרים תמורת מניות חדשות ולא רכישה מצד ג’ היתה הפיתרון האופטימלי. ולכן היינו צריכים את משרד התקשורת שכרגע אפילו את ה-20% אחזקה הוא לא אישר".

בנוסף, חלל-תקשורת הודיעה היום על הארכת ההסכם עם חברת yes, כך ש-yes תמשיך את השימוש בלוויין עמוס 7 עד ליום 28 בפברואר, תקופת ההארכה בין 31 לאוגוסט 2024 עד 28 לפברואר 2025 כפופה לאישור משרד התקשורת להארכת תקופת החכירה בעמוס 7 עד ל 28 בפברואר 2025.

ההסכם עם yes למתן שירותי תקשורת לווינית על עמוס 7 מוארך בשנה, כך ש- yes תמשיך לקבל 12 מקטעי חלל בלווינים עמוס 3 ועמוס 7 עד ליום 28 בפברואר 2025. תוקפה של תקופת החכירה בעמוס 7 בין יום ה- 1 בספטמבר 2024 ליום ה- 28 בפברואר 2025 מותנה בקבלת אישור משרד התקשורת הישראלי להארכת תקופת השימוש בעמוס 7 על ידי החברה במהלך תקופה זו.

החברה מימשה את האופציה הראשונה מול אסיהסט להארכת תקופת החכירה של עמוס 7 בחצי שנה נוספת עד יום 31 באוגוסט 2024. הארכת ההתקשרות תגדיל את צבר ההזמנות של חלל-תקשורת מ-yes בהיקף של כ- 7.1 מיליון דולר, לסך כולל של 70.3 מיליוני דולרים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש