קרדיט: דורון מיטרני
קרדיט: דורון מיטרני

יום המסחר השני לשבוע זה באחוזת בית ננעל ללא שינוי מהותי במדדים המובילים. מדד ת"א 35 טיפס ב-0.1%, ת"א 90 ננעל ללא שינוי ומדד SME 60 איבד 0.5%.

לאומי איבדה 0.46%, דיסקונט ירדה ב-1%, אלוני חץ עלתה ב-2%, נייס השילה 0.3%. מנייתה של גולף צנחה ב-14.7% מבלי שהחברה פרסמה הודעה כלשהי, פטרוטקס איבדה עוד 13% בהמשך לנפילה של 34% אתמול בצל נטישת הקידוח במיסיסיפי. קונטיניואל איבדה 11.9%, נורסטאר ירדה ב-7.6% ואינפימר ב-7.6%.

נוסטרומו ירדה אחרי זינוק חד אתמול בעקבות הדיווח על אישור השלב העיקרי בבקשה למימון של 189 מיליון דולר ממשרד האנרגיה האמריקאי. מנכ"ל החברה יורם אשרי התראיין לספונסר TV על המשמעות של הדיווח ואיך זה משתלב עם האסטרטגיה של החברה - לכתבה המלאה.

נתי סיידוף בעל השליטה בשיכון ובינוי מימש זכויות בהיקף של 150 מיליון שקל - לכתבה המלאה.

רשות שוק ההון לא תאפשר לאלרוב נדל"ן היתר שליטה בחברת כלל ביטוח אך אלפרד אקירוב בעל השליטה כן יוכל לרכוש את השליטה בחברת הביטוח באופן פרטי - לכתבה המלאה.

11:30

המסחר בבורסה באחוזת בית מתנהל בנטייה לירידות במחזור של 320 מיליון שקל בלבד. מדד ת"א 35 משיל 0.1%, ת"א 90 ללא שינוי מהותי, מדד הבנקים מאבד 0.44% ומדד הנדל"ן משיל 0.2%.

אייסקיור עולה ב-10%, איי.סי.אל עולה ב-1.5%, מזרחי טפחות מאבדת 1.66%, אלוני חץ יורדת ב-1.7%.

שיכון ובינוי אנרגיה נכנסת לרומניה בהשקעה של 189 מיליון שקל להקמה של פרויקט ייצור חשמל - לכתבה המלאה.

10:10

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח ביציבות במדדים המובילים ברקע לשבוע מסחר מקוצר מעבר לים, ובהמשך לירידות שנרשמו אתמול. מדד ת"א 35 ללא שינוי, ת"א 90 משיל 0.3% ומדד הבנקים יורד ב-0.15%.

נייס עולה ב-0.3%, אלקטרה מאבדת 1.4%, שפיר יורדת ב-1.75%. בקרב המניות הקטנות מנייתה של קונטיניואל צונחת ב-12%, אייסקיור קופצת ב-5%, רובוגרופ מאבדת 7%.

09:30

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לירידות החדות שנרשמו אתמול, כשמעבר לים לא יתקיים מסחר הערב בשל חג המולד.

אתמול באחוזת בית מדד ת"א 35 איבד 1.5%, מדד ת"א 90 נחתך ב-1.65%, מדד הבנקים איבד 2.2% ומדד הנדל"ן נחתך ב-2.6%.

חברות מדווחות

שוב אנרגיה התקשרה עם קבלן אירופאי בהסכם להקמת פרויקט ייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית ברומניה, בהספק חזוי כולל של כ-70 מגה-וואט, כאשר התמורה לקבלן תהיה כ-187 מיליון שקל.

בהמשך להורדת דירוג עם אופק שלילי מצד מידרוג ג’י סיטי החברה הודיעה על תשלום תוספת ריבית על האג"ח מסדרות י"ג, י"ד, ט"ו וט"ז שבין 0.25%-0.5%.

נוסטרומו תמשיך לרכז עניןן אחרי שזינקה בכ-21% על רקע הודעת משרד האנרגיה האמריקאי אישר שלב עיקרי בבקשת נוסטרומו למימון של עד 189 מיליון דולר - לכתבה המלאה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש