קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

שבוע המסחר בת"א ננעל בירידות שערים קלות במדדים המובילים, ת"א 35 ות"א 125 נחלשו ב- 0.31% ו-0.55% בהתאמה.

עונות הדוחות שהרימה הילוך, העלאת ריבית של 50 נ"ב וחולשה בשוק המניות אלה הכותרות העיקריות של שבוע המסחר האחרון בבורסה של ת"א. למרות עליה נאה ביום א’ האחרון שתקנה את הירידות החדות מסוף השבוע שעבר השוק סימן חולשה במרבית ימי המסחר, כשבאירופה וארה"ב המדדים עולים, כאן השוק הפגין חולשה כשהוא עולה במהלך היום ומאבד גובה סמוך לנעילה של המסחר בעיקר בימים שני, שלישי וחמישי האחרונים. ביום ב’ האחרון העלה בנק ישראל את הריבית בעוד 0.5% ל-3.25%, הנגיד התבטא השבוע גם בנוגע להסכמי השכר במגזר הציבורי שנשחקו כדי שאלה לא יעלו חזק מידי וימשיכו להשפיע על האינפלציה במשק. בנוסף, מכרזי המק"מ של בנק ישראל יורחבו לפעמיים בחודש במקום לפעם אחת בעקבות הביקוש הרב. עונת הדוחות המשיכה השבוע עם דוחות חזקים של הבנקים המובילים בעיקר של פועלים, אך נראה שהרבה טוב בתמחור הנוכחי מגולם במניות. לא מעט חברות נדל"ן ותשתיות פרסמו דוחות השבוע והשפעת הריבית והאינפלציה כבר פוגעות בהן עם עליה בעלויות המימון וירידה בערך נכסים בארץ ובעיקר בעולם.

מהמניות הבולטות השבוע במדד ת"א 125 נציין את ישראכרט, פרטנר ושו"ב אנרגיה אשר עלו 10.6%, 7.1% ו-6.8% בהתאמה. בלטו בירידות מניות דלתא מותגים, תורפז ואקרו אשר השילו מערכן 16.7%, 16.6% ו 11.7% בהתאמה.

מכלל מניות השוק נציין את תיגי, ספרינג ופוורפליט אשר עלו 33.3%, 21% ו 19.2% בהתאמה. מנגד מניות תפרון, נקסטפרם ויוניבו השילו מערכן 40.3%, 36.9% ו 34.3% בהתאמה.

בסיכום שבועי מדד ת"א 35 ירד ב – 0.31%, מדד ת"א 90 ירד ב- 1.25%, מדד הבנקים עלה ב- 1.22%, מדד הנדל"ן ירד ב- 2.53%, מדד הנפט וגז ירד ב- 0.54% ומדד הביומד נחלש ב 1.6%. בשוק המט"ח, הדולר נועל את השבוע בירידה של 1.5% וכעת (שישי) נסחר ברמה של 3.4150 ₪ לדולר.

מדד המעו"ף – תחזית טכנית – מדד ת"א 35 סגר את שבוע המסחר בירידה של 0.31% וננעל ברמה של 1,879.21 נקודות. שבוע מסחר חלש עבר על המדד המוביל בבורסה של ת"א, כשמדד הבנקים מחזיק אותו מלרדת עוד מדרגה כלפי מטה בעיקר בעקבות חולשה במניות התשתיות הנדל"ן ונייס שהמשיכה למשוך את השוק מטה. מהבחינה הטכנית המדד מתבסס מתחת לאזור תמיכה שנשבר סביב 1,900 נקודות והעמידה במקום במהלך שבוע האחרון רק פותחת עוד מרווח יורד כלפי מטה. שבירה של השפל השבועי סביב 1,870/2 נקודות יכולה להאיץ את הירידה של השוק מטה לכיוון הנמוכים האחרונים, כרגע זה נראה כמו התרחיש היותר סביר לשוק. צפירת הרגעה תגיע מעל 1,911 נקודות שהוא הגבוה השבועי.

שקל-דולר – שבוע מסחר מקוצר בארה"ב עם חוזקה של המדדים שלחו את הדולר לנמוכים האחרונים סמוך מאוד ל 3.40/1 דולר לשקל. האם נראה שוב יציאה קדימה מרמות תמיכה? או שהדולר בשילוב המשך מגמה חיובית בארה"ב יעשה עוד מדרגה מטה לאזור של תיקון 61.8% למהלך העולה האחרון שנמצא סביב 3.37 דולר לשקל? תשובות לכך ככל הנראה נקבל בשבוע הבא.

מדד ה-DAX הגרמני – מדד הדקס לא עוצר אחרי הראלי של החודש וחצי האחרונים והוא גומע מהלך עולה של כ-20% מהתחתית האחרונה עד לאזור התנגדות חזק מאוד סביב 14,600-14,900 מהשנה האחרונה. אינדיקטורים גבוהים יקשו מאוד על המשך המגמה העולה במדד. תמיכה קרובה עולה לשפל מהשבוע שעבר סביב 14,150 נקודות עם ההנחה שכל עוד המדד מעל, המגמה החיובית נמשכת למרות כל האזהרות.

מדד ה-S&P500 – מדד האס אנד פי 500 מגיעה לישורת האחרונה של השנה עם תיקון עולה לשנה רעה מאוד מזה שנים רבות. מהבחינה הטכנית השבוע למעשה נגמר כבר ביום רביעי, מכיוון שבחמישי לא התקיים מסחר לרגל חג ההודיה והיום (שישי) יתקיים מסחר מקוצר שצפוי להיות עם מחזורי מסחר נמוכים. מהבחינה הטכנית המדד בונה בשבועיים האחרונים עוד שפל עולה קצת מעל 3,900 נקודות וננעל בגבה מאז חודש הירידה החדה של חודש ספטמבר ומעל 4,000 נקודות. מחזורי המסחר דועכים מאוד וידעכו עוד יותר בתקופת החגים דבר שמחזק את זה שאנו בתיקון טכני לירידות האחרונות ולא מעבר בשלב זה. תמיכות קרובות למדד 3,900 ו- 3,860 נקודות.

ביטקוין – הביטקוין ממשיך ל"סבול" מהאירועים האחרונים בשוק הקריפטו כשהוא נדבק לנמוכים האחרונים סמוך ל 15.5 אלף דולר לביטקוין. כל התנועה הצידית האחרונה רק פותחת מרווח יורד כלפי מטה וזה יגיע רק בשבירה של השפלים האחרונים ובצורה ברורה ועוצמתית.
ניתוח מניות

פועלים (662577) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . המניה נסחרת בתיקון למהלך העולה האחרון שהביא אותה סמוך מאוד לשיא השנתי ואזור התנגדות סביב 3,500/80 נקודות. השבוע פורסמו דוחות שיצאו מעבר לציפיות ובכל זאת המניה נעצרה ולא הצליחה להתקדם קדימה. אפשר לראות בגרף שאזור 3,200 נקודות מהווה סוג של חוץ בשנה האחרונה בין מומנט חיובי לשלילי. ירידה מתחת לתמיכה תביא להמשך ירידות וסגירה של פער מחירים סביב 3,130 נקודות בשלב ראשון

אשטרום קבוצה (1132315) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . מניות החברה מתקשות בשנה האחרונה לאחר ראלי חזק מאוד בשנה הקודמת. הדוחות האחרונים שלחו את המניה מתחת לאזור תמיכה סביב 7,000 נקודות, תמיכה קרובה קיימת סביב השפל השנתי ברמה של 6,500 נקודות. ברמה הכללית השיא היורד סביב 8,500 נקודות והיציאה מהטרנד העולה מחזק את ההערכה שהסייקל העולה ארוך הטווח במניה הגיע לסיומו.

אנרג’יאן (1155290) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . ביום שני המניה שברה כלפי מטה את רמת התמיכה האופקית סביב 5,770 נקודות שמהווה רמת התנגדות שנפרצה בתחילת החודש. ביום שלישי המניה חזרה להיסחר מעל רמת התמיכה והוסיפה להתבסס עד ליום המסחר האחרון. טכנית המניה בדקה את רמת הפריצה, מלמעלה, לכן ההנחת העבודה הנוכחית היא חזרה לאזור השיא האחרון סביב 6,500 נקודות שם תיבחן מחדש. כל עוד נסחרת מעל 5,695 נקודות, הנמוך השבועי, הנחת העבודה בתוקף.

אלביט מערכות (1081124) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . אחרי שירדה לאורך שבוע המחר, התהפכה ביום חמישי מעל אזור התמיכה האופקי 63,540-64,160 נקודות. בשבוע שעבר המניה רשמה היפוך מעל אזור זה, אולם לא הצליחה לפתח מומנטום וחזרה כל הדרך חזרה במהלך שבוע המסחר ונוצרה תחתית כפולה בפרק זמן קצר שעשוי להוציא תיקון עולה חזק יותר מקודמו. במידה ותפרוץ אזור הגבוה השבועי סביב 67,400 נקודות – יתקבל אישור לתחילת תיקון עולה משמעותי יותר עם יעד קרוב באזור 70,000 נקודות. רק שבירה וסגירה מתחת לאזור 63,540, יתקבל אישור לשינוי המגמה המשנית לדובית והעמקת גל הירידות שיצא לדרך במהלך חודש אוגוסט.

דלתא (627034) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 90. המניה חתמה שבוע מסחר שלילי שבמהלכו ירדה בכ-10% לאחר פרסום דו"ח רבעוני מאכזב. ביום שלישי המניה פתחה בפער מחירים (גאפ) יורד מתחת לאזור התמיכה האופקי סביב 15,420 נקודות ובכך המגמה בנייר הפכה לדובית. בטווח הקצר קיימת אפשרות ל"בדיקה" של אזור השבירה סביב 15,420 נקודות, הפעם מלמטה. כישלון פריצה חזרה יאשרר את השבירה וההנחה היא ירידה לאזור השפל השבועי סביב 14,000 נקודות כיעד קרוב.

ישראכרט (1157403) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 90. המניה חתמה שבוע מחסר בעליות שערים לאחר פרסום הדו"ח הרבעוני והעלאת המלצה לתשואת יתר ע"י אי.בי.אי. טכנית המניה מדשדשת מתחת לאזור התנגדות סביב 1,130 נקודות ורק פריצה והתבססות מעלו תהווה טריגר חיובי לתחילת תיקון עולה. עד אז, ההנחה היא המשך דשדוש בטווח המחירים שבין 1,130 נקודות מלמעלה לבין אזור 960 נקודות מלמטה. במקרה של פריצה, אזור 1,200 סומן כהתנגדות קרובה שם תיבחן מחדש.

אפולו פאוור (1082114) - מניות החברה נסחרות במדד SME 60. בתחילת לאחר שהתבססה בשבוע שעבר מעל אזור 3,150 נקודות, השבוע החלה לתקן כלפי מעלה עם הפנים לאזור הגבוה האחרון שמהווה גם אזור התנגדות אופקי סביב 3,760 נקודות. מבנה המחירים חיובי והמניה נסחרת בתנודתיות נמוכה יחסית המגדילים את האפשרות להמשך התיקון העולה. רק פריצה מובהקת של אזור ההתנגדות הנ"ל תהווה טריגר להמשך המגמה העולה עם יעד סביב 4,220 נקודות. הנחת העבודה בתוקף כל עוד נסחרת מעל אזור 3,150 נקודות במונחי שער סגירה.

לתחזית המלאה באתר ספונסר, שם תוכלו לצפות גם בגרפים השונים שמלווים את התחזיות השונות אנא לחצו כאן:

ניתוח מדדים
ניתוח מניות

סקירה זו נועדה על מנת לעזור לאנשים לקבל ראיית מבט אישית של צוות ספונסר לגבי השוק ולגבי כיוונים אפשריים שלו אך המנתחים אינם יכולים להיות בטוחים בהתבצעות התרחישים המועלים כמו שאין שום דבר בטוח בשוק ההון בכלל. לגבי כל המניות שהוזכרו לעיל אין באמור הנ"ל המלצה או ייעוץ לקנות או למכור או לבצע כל פעולה אחרת במניות שהוזכרו, כותב השורות עלול להחזיק בחלק מהמניות המדוברות. כל העושה פעולה, עושה זאת על סמך שיקול דעתו בלבד.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש