קרדיט: יח"צ
קרדיט: יח"צ

מאז שהחלה להיסחר באוגוסט של השנה שעבר, חברת אריקה בי-קיור, שמוכרת לציבור הרחב בזכות מכשיר הליזר להקלה על כאב, דווקא הכאיבה מאד למשקיעים שמחקו מעל 97% מההשקעה, בהם מור, כלל ביטוח והפניקס.

הגופים המוסדיים שהפכו לבעלי עניין בחברה אחרי שהסתנוורו מהמספרים בתקופת הקורונה, מאז מחקו מיליונים לחוסכים כאשר נגמר ההייפ. אריקה בי-קיור הונפקה דאז לפי שווי של 400 מיליון שקל, ונסחרת כיום לפי שווי שוק של 17 מיליון שקל בלבד. ביום חמישי האחרון הפניקס חדלה מלהיות בעלת עניין בחברה, והזכירה לנו איך המוסדיים השקיעו בהנפקה 108 מיליון שקל אחרי שהסתנוורו מהתקופה שבה היה נדמה כי הרגלי הצריכה שהשתנו בגלל הקורונה.

בתקופת הקורונה העדפה של הציבור להימנע מלצאת מהבית עודדו טיפול ביתי, ואכן היקף מכירת המכשירים של בי קיור זינק ב-66% ב-2020 לכ-43 אלף מכשירים. זה תורגם להכנסות של כ-85 מיליון שקל באותה שנה, שהיו גבוהים בהרבה מהכנסות של כ-50 מיליון שקל שנה קודם לכן. מעבר לכך, החברה שמייצרת את מכשירה בסין נהנתה באותה שנה מזינוק אדיר של כ-285% ברווח התפעולה ל-17.4 מיליון שקל, והחברה פתחה חנות אונליין למכירות בשוק הבריטי והציגה עלייה נאה במכירות גם שם. עם מספרים כאלה לא פלא שהמוסדיים נשבו בקסם של בי-קיור.

המוסדיים כל כך הסתנוורו שלא הפריע להם שכ-20.5 מיליון שקל מתמורת ההנפקה הגיעה לבעל השליטה והיו"ר מיכאל שלוסר ולמנכ"ל דאז מוטי נבון בהצעת מכר.

השנה המבורכת לבי קיור הביאה את הדירקטוריון לפרסם יעד אגרסיבי לשנת 2021, למכירות של 150 מיליון שקל שמהווים צמיחה של 75%, ורווחיות גולמית של עד 88%. אלא שבסופו של דבר החברה לא עמדה ביעד ורשמה מכירות של 100 מיליון שקל בלבד. מעבר לירידה בהייפ של תקופת הקורונה שחלפה, ההחזרות של הלקוחות שלא היו מרוצים מהמכשיר הכבידו על הפעילות.

את מחצית השנה הראשונה של השנה סיימה החברה עם הפסד תפעולי של 23.5 מיליון שקל, ותזרים מזומנים שלילי של כ-22 מיליון שקל, כאשר המכירות של מכשיר הדגל נפלו ב-47% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכמו ב-28.5 מיליון שקל בלבד.

בשבוע שעבר דיווחה החברה כי תפרע הלוואה בסכום של כ-2.6 מיליון שקל שקיבלה מבנק לאומי לאחר שהבנק הזהיר את החברה כי הטיפול באשראי שקיבלה יועבר למחלקה לאשראים מיוחדים, מה שהיה פוגע ביכולת המימון של החברה בהמשך. בשנה החולפת המנכ"ל מוטי נבון עזב את החברה ושני דירקטורים התפטרו בצל כשלים בממשל התאגידי בחברה, ואולי זה אומר הכל על אחת ההנפקות המאכזבות שנרשמו בבורסה בתל אביב בשנים האחרונות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 3
    ברקוביץ

    מיקי ברקוביץ הרמאי איפא הוא .חשבתי שהוא מנכל החברה

    • beber
    • 17/11/2022 20:30
  • 2
    ואיפה רשות שוק ההון

    ואף אחד לא מתייחס להפקרת כספי החוסכים?

    • nunu
    • 13/11/2022 13:12
  • 1
    חברה מדהימה עם 90+% רווח גולמי.

    זה סיפור שצריך ללמוד בניתוח פונד. חברה שקונה מסין מכשיר בכלום כסף ומוכרת אותו במחיר פי 10 ויותר מהעלות שלו. הוצאות מו"פ זניחות (בניגוד לחברות הייטק או תוכנה). ההוצאה העיקרית היא על שיווק. על פרסומות ותשלום לסלבס שמנסים לשכנע אתכם שזה עובד - למרות שזה פלאצבו. חפשו מה כתבתי בפורום ביו עם המילה "זריף". אפשר להיות מתון יותר ולומר שזה כמו "רייקי" למי שמכיר. המכירות ירדו אבל הוצאות השיווק לא. ונוצר הפסד. לא חושב שיש הרבה חברות כאלה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 13/11/2022 13:10