בניסיון לעשות זאת בשקט ובדממה, ובתקווה שזה יעבור בשקט בשוק, דיווחה אתמול חברת אוגווינד כשלוש וחצי שעות לאחר נעילת המסחר על סיום המו"מ עם חברת החשמל בנוגע להקמת פרויקט אגירה בדימונה.
ההודעה תהומית וקריטית, היא למעשה מפקפקת ומעמידה בסימן שאלה את היכולות של החברה ואת הטכנולוגיה שלה, כפי שנכתב בדיווח: "טרם הוכחו הפרמטרים הנדרשים לביצוע הפרויקט, אין בכוונתה להמשיך ולקדם את הפרויקט הנ"ל".
אוגווינד "ממתקת" מעט את ההודעה שלה לבורסה בכך שחברת חשמל תשמח להמשיך בשיתוף פעולה תוך ביצוע שיפורים, עם חשיבות עליונה בפיתוח של טכנולוגיית אגירה. עוד הוסיפה החברה שהיא תמשיך בתוכניות הפיתוח הטכנולוגית שלה על מנת להגיע לפרמטרים, אשר יעמדו בדרישות של חברת החשמל לישראל, כמו גם של לקוחות בארץ ובעולם.
עוד באפריל כתבנו באתר ספונסר על כך שבעל עניין מימוש אופציות עמוקות מאוד בתוך הכסף ולמעשה מכר ברמות נמוכות שהיום נראות גבוהות מאוד עם ירידה של כ-23% במהלך המסחר לשפל תקופתי חדש. עם שווי של 172 מיליון שקל ועם כישלון בהתכנות הטכנולוגיה נראה שהחברה בהחלט יכולה להגיע לסיום דרכה. יהיה מעניין מאוד לקרוא את הדוח הרבעוני שכמובן יגיע ב"זמן הפציעות", בסוף עונת הדוחות ועוד יותר מעניין יהיה לשמוע את ההסברים של מנהלי החברה בשיחת הועידה ב 5.9.22 בשעה 11:00.
מאוגווינד נמסר: "ההסכם עם חח״י היה תחום בזמן - עד 30.6 ואילו לאוגווינד נדרש זמן נוסף לקידום הפרויקט הבא שבו יבואו לידי ביטוי הפמרטרים הטכניים המשופרים של מערכת האיירבטרי והתאמתם לצרכי חח"י, ובכלל זה פירות העבודה משיתוף הפעולה האסטרטגי עם חברת וויט׳ העולמית. בהקשר זה בלבד, ובשלב זה, הוחלט שלא להתקדם להסכם מפורט ולשלב ההקמה של פרויקט חח"י. נהפוך הוא, חח"י הודיעה בצורה מפורשת כי היא עדין מעוניינת במערכת האיירבטרי וכי בכוונתה לחזור ולקדם את הפרויקט לאחר הטמעת השיפורים האמורים. יצוין כי במקביל אוגווינד מקדמת פרויקטים נוספים של מערכת איירבטרי בישראל ובעולם, ובמקביל לכך מקדמת שיתופי פעולה ויישומים נוספים לטכנולוגיה שלה בהתאם לתוכנית האסטרטגית של החברה. החברה תעדכן על ההתקדמות בנושא בשיחת המשקיעים בשבוע הבא, ותדווח ככל שיידרש לשוק ההון בעיתוי המתאים".