דב קוטלר, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים<br>קרדיט: גדי דגון
דב קוטלר, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים קרדיט: גדי דגון

בנק הפועלים מסכם את הרבעון השני של השנה ברווח נקי בסך 1,343 מיליון ש"ח בהשוואה ל-1,419 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. יודגש כי הרבעון המקביל הושפע לחיוב גם מהכנסות מהפסדי אשראי (בסך 647 מיליון ש"ח בשל גידול בהיקפי הריקברי).

שיעור התשואה להון על הרווח הנקי ברבעון השני עמד על 12.3% בהשוואה ל-13.8% ברבעון המקביל אשתקד.

ההכנסות לרבעון גדלו ב-15.7% לעומת רבעון מקביל והסתכמו ל-4,088 מיליון ש"ח בהשוואה ל-3,533 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. הגידול מבטא את הצמיחה בפעילות הליבה של הבנק, וכן את השפעת השינוי בשער המדד ועליית הריבית של הבנקים המרכזיים.

איכות תיק האשראי של הבנק המשיכה לבוא לידי ביטוי במגוון פרמטרים, ביניהם הוצאות נמוכות בסעיף הפסדי אשראי: ברבעון השני נרשמה הוצאה נטו בסעיף הפסדי אשראי בסך 91 מיליון ש"ח.

יחס האשראי לציבור שאינו צובר הכנסות ריבית (NPL) נותר נמוך ועמד ברבעון על שיעור נמוך מ-0.9%.

יחס היעילות ממשיך להציג שיפור נוסף ומבטא את הגידול בהכנסות ובהיקפי הפעילות אל מול השמירה על משמעת הוצאות ועמד ברבעון השני של 2022 על 48.8% בהשוואה ל-54.2% בשנת 2021 ול-56.0% ברבעון המקביל אשתקד.

סך האשראי לציבור, נטו, הסתכם בסוף הרבעון השני ב-372.0 מיליארד ש"ח, בהשוואה ל-352.6 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2021, גידול של 5.5% מתחילת השנה שהם גידול של 19.4 מיליארד ש"ח. הצמיחה בתיק האשראי ברבעון מתבטאת בגידול במספר מגזרי פעילות: על רקע הימשכות הביקוש הגבוה בשוק הדיור, במהלך הרבעון השני הבנק המשיך להגדיל את האשראי לדיור ללקוחותיו בהיקףשל כ-3.8 מיליארד ש"ח המהווה גידול של כ-3.2% במהלך הרבעון. האשראי העסקי צמח במהלך הרבעון השני ב-2.6%.

ההון המיוחס לבעלי מניות הבנק הסתכם בסוף הרבעון ל-44.2 מיליארד ש"ח בהשוואה ל-42.7 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2021, גידול בשיעור של 3.5%. יחס הון עצמי רובד 1 של הבנק עמד בסוף הרבעון על 11.14%.

דירקטוריון הבנק החליט ברבעון שני 2022 על חזרה למתווה של חלוקות דיבידנד שוטפות לצד המשך שמירה על צמיחה מאוזנת וזאת הודות לניהול אפקטיבי של ההון ונכסי הסיכון תוך הסתמכות על מקורות פנימיים בלבד. החלוקות תהיינה בכפוף לתוצאות הבנק, התפתחויות בשווקים ובתנאים המאקרו כלכליים, השפעת יישום הוראות רגולטוריות ובהתאם למבחנים על-פי דין. בהתאם, במועד אישור דוחות הרבעון השני, הכריז דירקטוריון הבנק על חלוקת דיבידנד בסך של 403 מיליון ש"ח המהווה כ-30% מהרווח הנקי של הבנק לרבעון השני של השנה ואשר ישולם ביום 7 בספטמבר 2022.

שינוי ארגוני - בחודש יוני 2022 אישר דירקטוריון הבנק את מיזוג חטיבת החדשנות והאסטרטגיה, לחטיבות אחרות בבנק. בהתאם, הפיתוח העסקי התאגידי ופעילות bit הוכפפו ויפעלו בחטיבת השווקים הפיננסים והבנקאות הבינלאומית. יחידת המידע והאנליטיקה ויחידת האסטרטגיה התאגידית, הוכפפו ויפעלו תחת החטיבה הפיננסית. כמו כן, חשבות הבנק הופרדה מהחטיבה הפיננסית והוכפפה למנכ"ל הבנק.

הכנסות מימון מפעילות שוטפת הסתכמו ברבעון השני של שנת 2022 ב-3,432 מיליון ש"ח בהשוואה ל-2,540 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול בשיעור של 35.1% המבטא את הצמיחה בפעילות הליבה של הבנק, וכן את השפעת השינוי בשער המדד ועליית הריבית של הבנקים המרכזיים.

איכות תיק האשראי של הבנק המשיכה לבוא לידי ביטוי בהוצאות נמוכות בסעיף הפסדי אשראי. ברבעון השני נרשמה הוצאה נטו בסעיף הפסדי אשראי בסך 91 מיליון ש"ח בהשוואה להכנסות מהפסדי אשראי בסך 647 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד שנרשמו על רקע ההתאוששות שהייתה במצב המשק.

ההוצאות התפעוליות והאחרות הסתכמו ברבעון השני ב-1,996 מיליון ש"ח בהשוואה ל-1,980 מיליון ש"ח ברבעון המקביל.

יחס היעילות (הוצאות תפעוליות מסך ההכנסות) המשיך להשתפר ועמד ברבעון השני על 48.8% בהשוואה ל-56.0% ברבעון המקביל אשתקד.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש