בנק מזרחי טפחות מסכם את הרבעון השני של השנה עם ירידה קלה ביחס לרבעון הראשון ועליה של כ - 6.6% ביחס לרבעון המקביל ל 1.05 מיליארד שקל. סך ההכנסות ברבעון עלה ל 3.2 מיליארד שקל, גידול של כ- 21.1% ביחס לתקופה המקבילה. התשואה על ההון ממשיכה להיות גבוהה ועומדת על 19.4%. האשראי לציבור צמח ל 298 מיליון שקלים, עליה של 17.3% ביחס לשנה שעברה.
המשך צמיחה בפעילות הבנק לצד השפעות מקרו-כלכליות
נתוני המחצית הראשונה של שנת 2022 משקפים את המשך תנופת הצמיחה בפעילות הבנק. הדבר בא לביטוי הן בגידול של 22.8% בהכנסות המימון, והן בעלייה משמעותית בסעיפי המאזן העיקריים. סך כל המאזן ליום 30 ביוני 2022 עלה ב-11.4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד; פיקדונות הציבור צמחו ב-11.4% והאשראי לציבור ליום 30 ביוני השנה, זינק ב-17.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
ההתרחבות יוצאת הדופן בתיק האשראי חלה בכל המגזרים, ובמיוחד בסגמנטים העסקיים, שצמחו כולם בשיעורים דו-ספרתיים. כך, האשראי לעסקים בינוניים ליום 30 ביוני 2022 גדל ב-13.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד; האשראי לעסקים קטנים וזעירים טיפס ב-17.5% והאשראי לעסקים גדולים ליום 30 ביוני השנה, עלה בשיעור מרשים של 39.3%, בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2021.
לצד זאת, גם השינויים בסביבה המקרו-כלכלית תרמו לרווח ולרווחיות של הבנק. בשל אירועים מקומיים ובינלאומיים הואץ, גם בישראל, קצב האינפלציה. במחצית הראשונה של השנה עלה מדד המחירים לצרכן בשיעור של 3.2%, לעומת עלייה של 1.6% בתקופה המקבילה אשתקד. כתוצאה מכך, ובמגמה לרסן את ההתפרצות האינפלציונית החל בנק ישראל במהלך של העלאת ריבית, שעומדת, נכון לעכשיו, על 1.25%. זאת, בהשוואה לשיעור של 0.10% בסוף 2021.
מנכ"ל הבנק משה לארי: "התוצאות שאנו מציגים ברבעון השני של 2022 ובמחצית הראשונה של השנה, משקפות את המשך תנופת הצמיחה המאפיינת את הבנק בשנים האחרונות, על רקע ההתפתחויות בסביבה המקרו-כלכלית המקומית והגלובלית, העלייה בריבית, והשפעתן על מאזן הבנק.
תמונת ההתרחבות באה לביטוי במרבית תחומי הפעילות של הבנק. הכנסות המימון מפעילות שוטפת עלו ברבעון השני ב-27.2% בהשוואה לרבעון השני של 2021, והגיעו לסך של 2,053 מיליון ₪; ההכנסות מעמלות גדלו בשיעור של 8.3% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, לסך של 508 מיליון ₪.
בסעיפי המאזן העיקריים ובהם סך כל המאזן, האשראי לציבור, פיקדונות הציבור וניירות ערך נרשמה עלייה דו-ספרתית, ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. בולטת במיוחד ההתפתחות בתיק האשראי לציבור שהגיע בסוף המחצית הראשונה של השנה לסכום של כ-298.2 מיליארד ₪, גידול יוצא דופן של 17.3% ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה. למרות ההאטה בכלכלה העולמית, המשיך המשק הישראלי להפגין עוצמה ולייצר רמת ביקושים גבוהה לאשראי, בכל תחומי הפעילות. כתוצאה מכך, ועל מנת לתת מענה מיטבי לצרכי האשראי המגוונים של לקוחותינו הפרטיים והעסקיים, העמיד הבנק בששת החודשים הראשונים של 2022 אשראי בהיקף של כ-27 מיליארד ₪, כ-10 מיליארד ₪ מתוכם אשראי לעסקים בסגמנטים השונים.
המשך הצמיחה בפעילות הבנק כמו גם התוצאות הכספיות המצוינות, הם עדות נוספת לאיכות ההון האנושי שלנו. אלפי העובדות והעובדים; המנהלות והמנהלים המעולים של מזרחי-טפחות, מייצרים חווית שירות ייחודית עבור לקוחותינו, עמלים בנחישות כדי לעמוד ביעדי הבנק, ומביאים אותנו להישגים ראויים לציון. על כך, תודתנו והערכתנו.
תוכנית מיזוגו של בנק אגוד אל תוך מזרחי-טפחות מתבצעת כמתוכנן, ועד עתה כבר הוסבו לבנק עשרות אלפי לקוחות אגוד. במקביל, נקלטים במזרחי-טפחות מאות עובדים מקצועיים ומנוסים מבנק אגוד, המהווים תוספת כוח חשובה להבטחת השלמתו המוצלחת של המיזוג, ולעמידת הבנק ביעדיו העתידיים.
בנק יהב מקבוצת מזרחי-טפחות ממשיך להציג תוצאות כספיות טובות וביצועים נאים. במחצית הראשונה של השנה רשם בנק יהב רווח נקי של 106 מיליון ₪, לעומת 97 מיליון ₪ בתקופה המקבילה אשתקד, ותשואה להון ראויה לציון של 11.9%.
לאחר הפסקה של רבעון אחד בחלוקת הדיבידנד, החליט הדירקטוריון לחזור ולחלק דיבידנד בגין רווחי הרבעון השני של 2022. כלל מחזיקי מניות מזרחי-טפחות ייהנו מדיבידנד בסכום של 316 מיליון ₪ - 30% מרווחי הרבעון".
שאול גלברד, מנכ"ל בנק יהב: "אנו מסכמים מחצית ראשונה מוצלחת בה הבנק הרחיב את היקף פעילותו, הציג תוצאות נאותות וממשיך לצמוח ולגדול בכל הפרמטרים. הבנק ממשיך בשדרוג היכולות הטכנולוגיות והדיגיטליות לצד השירות האישי לטובת לקוחותיו ונערך להמשך יישום התוכנית האסטרטגית החדשה של הבנק."