נתוני החשבונאות הלאומית לרביע הראשון של השנה, שפורסמו במהלך חודש מאי, הצביעו על ירידת התוצר בכ-1.6% (במונחים שנתיים) לעומת הרביע הקודם (ראה/י הרחבה בסקירתנו מה-17.5.22). אולם, הירידה הייתה טכנית ולא כזאת שמצביעה על האטה בפעילות הכלכלית במשק, שכן עיקר הירידה הגיע מכיוון הגידול המשמעותי ביבוא (שמקטין את התוצר, כשיתר הדברים קבועים), בעוד שהשימושים המקומיים (צריכה פרטית וציבורית והשקעות) צמחו ב-8.5% (במונחים שנתיים).
חיזוק לכך מתקבל מבחינה של נתוני הפדיון בענפי המשק והייצור התעשייתי לחודש מרץ, נתונים אשר לא היו זמינים בעת פרסום האומדן הראשון של החשבונאות הלאומית. בתרשים המצורף ניתן לראות את שיעורי השינוי ברביע הראשון של השנה לעומת הרביע האחרון של 2021, בענפים נבחרים (נתונים מנוכי עונתיות, במחירים קבועים).
מהמשק עולה כי הפדיון בסך ענפי הכלכלה (ללא יהלומים) צמח בכ-1.4%, ושיקף צמיחה במרבית ענפי הפעילות. בלטו לחיוב, הפדיון של שירותי ניהול ותמיכה (בין היתר על רקע העלייה בהיקף הטיסות לחו"ל, שכן ענף זה כולל את סוכנויות הנסיעות) ומסחר סיטוני. בנוסף, ניתוח של פעילות ענפי התעשייה מלמד כי בלט לחיוב הייצור התעשייתי בענפי הטכנולוגיה העילית (תרופות, מחשבים ואלקטרוניקה ועוד), שצמח בשיעור חד של כ-9.4%. מנגד, בלטו לשלילה, אך עם ירידות מתונות יחסית, הייצור התעשייתי בענפי הטכנולוגיה המסורתית ואמנות, בידור ופנאי, ייתכן שעקב חששות הציבור מהתקהלות בזמן גל ה"אומיקרון".
במבט קדימה, מדדי הפדיון צפויים להמשיך ולצמוח גם בחודשים הבאים, אך כפי הנראה תוך האטה בקצב, בהשוואה לצמיחה המהירה שנרשמה אשתקד – שנת ההתאוששות המהירה ממרבית השפעות משבר הקורונה. להערכתנו, שנת 2022 צפויה להסכם בצמיחה של כ-5.3% בתוצר המקומי של המשק כולו (בתרחיש מרכזי). לאחר מכן, צפויה התכנסות לקצב צמיחה התואם את פוטנציאל הצמיחה של המשק (סביב 4% בשנה).