הערכת מיטב היא, שקופות הגמל וקרנות ההשתלמות הכלליות הגדולות יציגו במאי 2022 תשואה נומינלית (ברוטו) ממוצעת שלילית של 2.5%. תשואה צפויה זו מייצגת גם את התמונה בתעשייה כולה, כאשר טווח התשואות של כלל הקופות אמור לנוע במנעד של בין תשואה שלילית של 2.0% לבין תשואה שלילית של 3.3%.
התשואה השלילית של הקופות החודש נבעה כמעט כולה מחולשת שוק המניות ושוק האג"ח בישראל.

בשוק המניות בארץ נרשמה מגמה שלילית בעוצמה גדולה וזאת בניגוד למגמת שוקי המניות בעולם: מדד ת"א 35 ירד ב-5.7%, מדד ת"א 125 ירד ב-6.8%, מדד ת"א 90 ירד בשיעור של 9.7%, ומדד יתר 60 ירד בשיעור של כ-10.4%.
שוקי המניות בעולם הציגו מגמה מעורבת.
בארה"ב: יציבות שערים עם נטייה לירידות כאשר מדד הדאו ומדד ה-S&P נותרו ללא שינוי ואילו מדד הנאסד"ק ירד בשיעור של 2.1%.
באירופה נרשמה מגמה מעורבת: ה-DAX הגרמני עלה ב-2.1%, ה-CAC הצרפתי ירד ב-1.0% וה-Eurostoxx 50 ירד ב-0.8%.
מדד הניקיי ביפן עלה בשיעור של 1.6%.
המדד העולמי של השווקים המתפתחים עלה בשיעור של 1.2%.
כל אלו במונחי מטבע של אותן מדינות.
באג"ח הקונצרני המקומי נרשמה מגמה שלילית. מדד התל בונד 20, מדד התל בונד 40 ומדד התל בונד 60 ירדו ב-3.6%, 2.6% ו-3.1% בהתאמה. איגרות החוב הלא מדורגות ירדו בשיעור של 2.2%. מדד אג"ח קונצרני כללי ירד ב-2.1%.
מדד איגרות החוב הממשלתיות ירד ב-2.1%, כאשר איגרות החוב הצמודות למדד ירדו ב-3.2%, ואילו איגרות החוב השקליות ירדו ב-1.6%.