זרקורים על ענף המשפט בישראל:

השפעות ההייטק על ענף המשפט:

שנת 2021 הייתה שנת שיא להייטק הישראלי- גיוסי ההון בהייטק הישראלי בשנה החולפת הגיעו לשיא חדש עם גיוס של 25.6 מיליארד דולר ב-773 עסקאות. מדובר בעלייה של 146% מהסכום שגויס בשנה שעברה וכן בעלייה של 28% בכמות העסקאות בתעשייה. ראינו בשנה האחרונה צמיחה משמעותית מאוד של תעשיית ההייטק וחלק ניכר מכך שעבר דרך שוק ההון האמריקאי. בהתאם לכף מספר חדי הקרן עלו משמעותית. ניתן לראות כי המשרדים המדורגים בטיר הראשון בהייטק טיפלו בחלק ניכר מהעסקאות הגדולות והבולטות במהלך שנת 2021. מחלקות ההייטק גדלו השנה ומספר עורכי הדין במחלקות אלו עלה בממוצע בשנת 2021 ב-11% לעומת מספר עורכי הדין בשנת 2020. שני משרדים עלו לטיר הראשון בתחום ההייטק- FWMK - (פירט, וילנסקי, מזרחי, כנעני) וגורניצקי ושות’.

דוגמאות לפעילות של משרדי עורכי הדין במהלך השנה-

  • משרד מיתר ייצג את פרנסיסקו פרטנרס ברכישת My Heritage וכן את Monday.Com בהנפקתה בנאסד"ק.
  • המיזוג הגדול ביותר של חברה ישראלית לספאק – לפי שווי של 11 מיליארד דולר- מיתר ייצגו את Iron Source, גולדפרב זליגמן ייצגו את חברת הספאק.
  • גולדפרב זליגמן ושות’ ייצגו את ION (חברת הספאק) בעסקת המיזוג עם Inovid לפי שווי חברה של 1.3 מיליארד דולר. פירט וילנסקי מזרחי כנעני ייצגו את Inovid.
  • בתחילת 2022 פישר (FBC & Co.) ייצגו אתTower Semiconductor  במכירה ל-Intel ב-5.4 מיליארד דולר. את Intel ייצג משרד יגאל ארנון ושות’.
  • הרצוג פוקס נאמן ייצגו את ענקית ההימורים 888 ברכישת הפעילות הבינלאומית של William Hill ב-2.2 מיליארד פאונד.
  • משרד גרוס ושות’ מייצג את חברת Melio הישראלית, שהצטרפה השנה למועדון חדי הקרן.
  • מיתר ושות’ ייצגו את Perion Network שרכשה את Vidazoo שיוצג בעסקה בידי משרד מ.פירון ושות’, תמורת 93.5 מיליון דולר.
  • מיתר ושות’ יצגו את cellebrite בהנפקה דרך מיזוג עם חברת הספאק .TWC Tech

שנת שיא בשוק ההון:

משרדי עורכי הדין והמחלקות המתמחות בשוק ההון לא זוכרים שנה כזו עמוסה. במהלך השנה שחלפה הצטרפו לבורסה 97 חברות חדשות, שגייסו 10.5 מיליארד ₪ בהנפקות מניות - נתונים שלא נרשמו מאז 1993. הצמיחה במספר החברות, בשיעור של 28%, היא השנייה בגודלה שנרשמה השנה בשווקים בעולם. מספר החברות הנסחרות בבורסה בת"א עומד היום על כ-540, הגבוה ביותר מאז שנת 2012, מתוכן 53 חברות דואליות. בנוסף לפעילות הגואה בבורסה בישראל, היו כמובן גם הנפקות של חברות ישראליות בנאסד"ק, כאשר 20 מסך ההנפקות של חברות הטכנולוגיה חצו את רף המיליארד דולר. ראינו שמרבית מחלקות שוק ההון גדלו במהלך השנה מבחינת כוח אדם ובחלקן נוספו שותפים.

דוגמאות לפעילות של המשרדים בתחום-

  • משרד שבלת ושות’ ייצג את אל על בהנפקה של אופציות לציבור בסך של 250 מיליון ₪.
  • מיתר ייצגו את Monday בהנפקתה, וגורניצקי ייצגו את החתמים בהנפקה (בהובלתGoldman Sachs וJ.P. Morgan-). זוהי ההנפקה הגדולה בהיסטוריה של חברה ישראלית בוול סטריט- בשווי של כ-7 מיליארד דולר.
  • גורניצקי ייצג את החתמים בהובלת Morgan Stanley, Goldman Sachs ו- Citigroup בהנפקת חברת Walkmeבה גייסה החברה 287 מיליון דולר.
  • ורידיס השלימה הנפקה ומכירת מניות ב–883 מיליון שקל, ייצג אותה משרד אגמון ושות’ רוזנברג הכהן ושות’.
  • משרד מיתר ייצג את איירון סורס בהנפקה באמצעות מיזוג עם ספאק של קרן ההשקעות תומא בראבו. את הספאק ייצג בישראל משרד גולדפרב זליגמן.
  • חברת הביטוח ליברה הונפקה גם היא במהלך השנה בבורסה בתל אביב, ואותה ייצג משרד פישר (FBC & Co.).

מיזוגים ושינויים בצמרות המשרדים:

שנת 2021 אופיינה בכמה מגמות בולטות בענף המשפט. אחת המגמות הבולטות ביותר בשנה האחרונה היא מיזוגים. השוק הולך יותר ויותר לכיוון של מיזוגים כאשר בשנת 2021 היו יותר מיזוגים ביחס לשנים הקודמות. לא מעט משרדים קטנים או משרדי בוטיק שהחליטו להתחבר למשרדי ענק ו’לנצל’ היתרון לגודל, או משרדים בינוניים שהתפרקו והתפצלו לתוך משרדים אחרים או למשרדי ענק. בנוסף, אם בעבר משרדי בוטיק התמזגו לתוך משרדים גדולים בכדי להשלים פרקטיקות שאין למשרדים הגדולים, הרי שהשנה ראינו מיזוגים של משרדים קטנים הנכנסים לחזק פרקטיקות קיימות במשרדים הגדולים וכדי לשמש מכפלת כוח. אנו רואים כי מרבית המיזוגים / תזוזות המשמעותיות אירעו במשרדים הגדולים.

השנה נפתחה עם המיזוג של עו"ד אלדד כורש ו-45 עורכי דין מעמית פולק מטלון למשרד פישר (FBC & Co.). בהמשך וכחלק מהמגמה של המשרדים הבינוניים שהולכים ונעלמים, שביט בר-און גלאון צין ויתקון ושות’ שהתפצל. כאשר עוה"ד עפר בר-און ורון צין והצוותים שלהם עברו לתדמור לוי ושות’ ועו"ד יובל גלאון וצוותו עברו לעמית פולק מטלון ושות’. כך גם המבורגר עברון ושות’ התמזג עם משרד ארדינסט בן נתן טולידאנו ושות’. משרד בינוני נוסף שהתמזג- לאמעי סידר רהט צידון פינק לנשיץ ברנדס.

תופעה מעניינת נוספת לה היינו עדים בשנה האחרונה היא ’העברת מקל’ שנעשתה בכמה מהמשרדים הגדולים. הדור המייסד העביר את השרביט הניהולית לשותפים אחרים וזז הצידה, כאשר חלק מהשותפים המנהלים נמצאים בגילאי 40-50. מדובר במהלך שנבע גם מהרצון להכניס דם צעיר שמכיר את תנאי השוק החדשים, וגם כדי לייצר אופק לעורכי הדין המבטיחים של המשרד שרצו להתקדם.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש