החברה להודיע כי ביום 4 בינואר 2022 אושר סופית רישום 1 פטנט ע"י משרד הפטנטים האמריקאי , על ייצור מיקרו שתלים לטיפול במגוון מחלות ופגיעות ברקמות שונות.
יובהר כי הפטנט נשוא האישור הינו חלק מרישיון המסחור שקיבלה החברה מאוניברסיטת תל אביב תוקף הפטנט הינו עד דצמבר 2036 והוא מצטרף לתיק בקשות הפטנטים המתרחב של החברה.
הפטנט המתואר מתאר תהליך שמאפשר יצור מבוקר ומהיר של שתלי רקמות מתפקדות בגודל מיקרומטרי, הניתנים להזרקה מקומית לאזורי רקמה פגועה. הנהלת החברה מעריכה כי משמעות ייצור שתלים בגודל ומאפיינים אלה, בעלת פוטנציאל להרחבת הפלטפורמה המסחרית של החברה לטיפול במגוון רחב של מחלות, כגון מחלת הפרקינסון וניוון של הרשתית.
ד"ר אסף טוקר, מנכ"ל מטריסלף, ופרופ’ טל דביר, המדען הראשי של החברה: "אנו שמחים להודיע על קבלת אישור הפטנט. קבלת האישור היא התפתחות טבעית ומשמעותית של החברה. השוק העולמי בתחום הנדסת הרקמות הולך ומתקדם וצמא לחידושים, ולאימוץ שיטות טיפול מתקדמות. מדובר בציון דרך חשוב בחיזוק הקניין הרוחני של החברה, שמקדם אותנו אל החזון שהצבנו לעצמנו- להיות חברה ישראלית מובילה עולמית בתחום הנדסת הרקמות. אנו מאמינים שאישור הפטנט הינו נכס משמעותי עבור החברה, ומהווה חיזוק ויתרון בעולם הנדסת הרקמות".