חברת איי.איי.קיו הום שדחתה את השלמת הנפקתה בתחילת השבוע בגלל מה שהגדירה "כשלים טכניים" השלימה אמש את ההנפקה עם גיוס צנוע ביותר של 8 ש"ח בלבד. כאשר ביקשה לגייס 35 מיליון ש"ח. החברה גייסה לפי שווי חברה של 300 מיליון ₪ ולאור היקף ההכנסות הנמוך של 297,000 ₪ בלבד לשישה החודשים הראשונים של 2021 קשה להבין איך ניתן להצדיק שווי שכזה.

 

החברה דיווחה אמש שבהנפקה בה הוצעו לציבור 52 אלף יחידות הכוללות 50 מניות כל אחת, התקבלו 220 הזמנות בלבד ל-12,259 יחידות, שהסתכמו לסכום של 8.27 מיליון ש"ח. מחיר היחידה שנקבע במכרז עומד על 675 ש"ח.

 

בהודעתה לבורסה מציינת החברה שהיא עומדת בדרישות תקנון הבורסה לרישום למסחר, למרות הסכום הנמוך כיוון שהיא מתכוונת להזרים סכום נוסף באמצעות כספים שהתקבלו מסבב השקעה קודם ומהקצאת מניות למייסדי החברה אמיר טל ואופיר דיין וכן לגיורא ענבר יו"ר הדירקטוריון.

 

AIQ הום, פיתחה זירת מסחר מבוססת בינה מלאכותית לקבלנים ובעלי מקצוע בארה"ב, המאפשרים לבעלי מקצוע ביצוע אופטימיזציה של פעילותם העסקית, בין היתר באמצעות רכישת לידים, ניהול הלידים ומכירות, ניהול קשרי הלקוחות, חיבור לגופים פיננסיים המספקים פתרונות מימון.

 

בתשקיף שפירסמה החברה לפני ההנפקה היא מעדכנת שעד כה עסקה בשלב הוכחת היתכנות של פלטפורמת המסחר, וערכה אותו בעיקר במדינות קליפורניה ופלורידה. בשלב זה התקשרה החברה עם 44 בעלי מקצוע הפועלים ב-25 סוגי שירות וייצרה באמצעות פורטל AIQHome לידים עבור בעלי המקצוע.

 

הבוקר פרסמה החברה את תוצאותיה למחצית הראשונה של השנה, מהם עולה שבשורה התחתונה החברה עדיין הפסדית, והכנסותיה מזעריות ועומדות על מיליוני שקלים בודדים. לדוח מצורפת אזהרת "עסק חי" האומרת כי הקבוצה נמצאת בשלבי מחקר ופיתוח ולאור זאת אין לה פעילות המניבה הכנסות משמעותיות. כמו כן , נצברו לחברה במהלך שנות פעילותה הפסדים תפעוליים בסכומים משמעותיים.

 

"גורמים אלה, מעוררים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כ "עסק חי ". במידע הכספי לא נכללו כל התאמות לגבי ערכי הנכסים וההתחייבויות וסיווגם שייתכן ותהיינה דרושות אם החברה לא תוכל להמשיך לפעול כ "עסק חי". – כך בדו"ח.

 

חוסר ההצלחה של ההנפקה מעורר שוב את השאלה לגבי שווי החברה, שעל פי התשקיף מיועד להיות 300 מיליון ש"ח, אך לא ברור איך נקבע שווי כזה מול הנתונים שמציגה החברה בדוחותיה. מה מונע מבעלי החברה לקבוע שווי של 1 מיליארד ש"ח? ומתי הבורסה תדע להגדיר את הקווים האדומים ולא לאחר מעשה.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש