יום המסחר השני לשבוע זה בבורסה המקומית מתנהל בירידות שערים בניגוד למגמה בשוקי העולם הפותחים הבוקר שבוע מסחר חדש, על רקע השיאים שנרשמו במדדים בארה"ב לאחר דבריו של יו"ר הפד ג’רום פאוול בוועידת ג’קסון הול, לפיהם הריבית לא צפויה לעלות בזמן הקרוב. מדד תל אביב 35 יורד 0.25%, תל אביב 125 נחלש 0.4%, מדד הנפט מאבד 0.3%, מדד הנדל"ן מוחק 0.56% ומדד הבנקים יורד בשיעור קל של 0.16%. 

 

את מחזורי המסחר הגדולים מרכזות בשעה זו מניות בנק לאומי שנסחרת ללא שינוי (0.03%-), מניית בנק הפועלים שנסחרת גם היא ללא שינוי (0.04%) במחזור ער ומניית מספנות ישראל שנסחרת בעלייה של 0.5%. מחזור המסחר במניות מסתכם כעת ב-720 מיליון ש"ח בלבד ומחזור המסחר באג"ח מגיע ל-1.64 מיליארד ש"ח. 

 

במדד תל אביב 125 בולטות בירידות מניות אוגווינד שצונחות 4.25%, אלקטריאון מאבדת 3.4% וג’נסל יורדת 3.2% אחרי פרסום הדוחות, לפיהם ההפסד של החברה בחציון הראשון הסתכם בכ-8.8 מיליון דולר, בהשוואה להפסד של כ-4.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2020. 

 

מנגד, יוחננוף מזנקת 4.15% אחרי שפרסמה דוחות לפיהם החברה מסכמת רבעון עם גידול של 102% ברווח הנקי. בנוסף, ההכנסות עלו ב-19.5% והסתכמו כ-894 מיליון ש"ח. עליות נוספות נרשמות במניית פריון שעולה גם היא 4.15% ובמניית דיפלומט שמזנקת 3.3% אחרי פרסום דוחות עם צמיחה של 14% בהכנסות. 

 

מניית על בד נופלת 11.4% אחרי שדיווחה על ירידה בהכנסות וברווחים בשל ירידה בביקוש למגבונים לעומת החציון הראשון של 2020 עם תחילתו של משבר הקורונה. הרווח הנקי של החברה ירד בחציון ל-42.5 מיליון ש"ח לעומת 47 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד. 

 

המסחר בבורסות אירופה מתנהל היום בעליות שערים, כאשר הדקס עולה 0.2%, הקאק מוסיף 0.15% ובבריטניה לא מתקיים היום מסחר לרגל חג. החוזים העתידיים בניו יורק נסחרים בשעה זו בעליות קלות של עד 0.1%, אחרי שבסוף השבוע שברו שוב מדדי הנאסד"ק ואס.פי 500 את השיאים שקבעו מוקדם יותר. 

 

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש