ג'יל גמון, מנכ"ל ביומיט<br>קרדיט: עופר חגיוב
ג'יל גמון, מנכ"ל ביומיט קרדיט: עופר חגיוב

שותפות ביומיט פודטק העוסקת בהשקעות בתחום תחליפי הבשר, חתמה הסכם מחייב להשקעה של 1 מיליון דולר בחברת מיטאפורה בתמורה ל-9% מהון המניות של החברה. מיטאפורה בראשות היזמית פרופ’ מרסל מחלוף עוסקת במחקר ופיתוח בשיתוף הטכניון של הפקה וגידול תאי גזע ויצירת בשר מתורבת על בסיס נשאים אכילים. החברה פועלת בשיתוף הטכניון בחיפה שמעמיד לרשותה מתקנים ומשאבים.

 

מיטאפורה מפתחת יכולות מתקדמות למקבילה מתורבתת במעבדה שתהווה חלופה בריאה וידידותית לסביבה לבשר מן החי, ומייעדת את מוצריה בגמר הפיתוח לשוק הישראלי והבינ"ל. החברה מפתחת פרוטוקול הדיר לגידול מסחרי של תאים בעלי פוטנציאל התמיינות לרקמת שריר ובמהלך השנתיים האחרונות מייצרת רקמת בשר מתורבת במעבדה וקרובה לייצור בשר טחון אשר המרחק הטכנולוגי שלו מהדוגמאות המיוצרות כיום אינו מהותי.

 

המטרה של מיטאפורה היא הפקה וגידול בשר מתורבת ללא שימוש בסרום מן החי ("סרום עגלים") המקובל בתעשייה. לצורך כך, היא פועלת לייצור רובסטי של נשאים (פיגומים) אכילים על בסיס חלבון צמחי. הפיגום על בסיס החלבון הצמחי משפר את ערכו התזונתי של המוצר, בדגש על שיעור החלבון ומייתר את הצורך בקילוף התאים מן הפיגום, העברתם החוצה ממנו וכן אין צורך בתוספת מלאכותית של חלבון אשר מקובלת בקרב חלק מן המתחרים.

 

כיום, בתעשיית הבשר המתורבת, הנשא או ״הפיגום״ הוא חומר סינטטי שעליו צומחים התאים ובמרבית התעשייה מבוצע קילוף של התאים מעל הפיגום, דבר ההופך את התהליך ליקר ומורכב טכנית. באמצעות הטכנולוגיה של פרופ’ מחלוף הפיגומים הצמחיים הם אכילים ומהווים חלק מהמוצר הסופי. בהמשך, מכוונת החברה לפיתוח תהליך שבו הנשאים ישמשו אף כדיו הדפסה שיאפשר יצירת נתח בשר ולא רק בשר טחון.

 

פרופ’ מרסל מחלוף, היא דיקנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, ופועלת שנים רבות בתחום הנדסת הרקמות. פרופ’ מחלוף בעלת תואר שלישי מהתוכנית לביוטכנולוגיה של הפקולטה להנדסה כימית, באוניברסיטת בן גוריון בב"ש וכן בוגרת פוסט דוקטורט בן חמש שנים באוניברסיטת הרווארד בבוסטון בתחום הביו-חומרים והנדסת רקמות.

 

כמו כן, פרופ’ מחלוף זכתה להכרה בינ"ל על מחקריה אשר זיכתה אותה בחברות באגודות מדעיות שונות, במינויים כעורכת בעיתונות מדעית גבוהה וכן במשרת פרופ’ נספח באוניברסיטת NTU היוקרתית שבסינגפור, שם הובילה קונסורציום בן 5 שנים להנדסת רקמות. פרופ’ מחלוף נבחרה לאחת מ-14 מדליקי המשואה לכבוד יום העצמאות ה-70 למדינת ישראל.

 

פרופ’ מחלוף זכתה להכרה מקצועית ואקדמית בעבודתה לצד מענק בהיקף 250,000 דולר מ קרן GFI שהוענק לה ולשותפותה למחקר פרופ׳ איילת פישמן ודר׳ מאיה דוידוביץ, לצורך פיתוח הטכנולוגיה בבסיס פעילותה של החברה.

 

יזמית מיטאפורה, פרופ’ מרסל מכלוף: " אני מברכת על ההסכם ומקווה שבעזרת האמון והתמיכה הכספית נוביל לפיתוח מוצר יחודי בתחום הבשר המתורבת ונהיה חלק אינטגרטיבי משוק הפודטק שצומח בארץ".

 

ג’יל גמון מנכ"ל שותפות ביומיט פודטק: "אנו שמחים על חתימת הסכם ההשקעה בחברת מיטאפורה בראשותה של פרופ’ מרסל מחלוף, אחת ממובילות תחום הנדסת הביוטכנולוגיה והמזון בישראל. אנו מאמינים כי בסיס הטכנולוגיה הייחודי ורמת המוצרים שכבר הופקו ע"י חברת מיטאפורה מהווים פריצת דרך חשובה בדרך ליצירת בשר מתורבת בר קיימא, אשר הנו חלק מתהליך חשוב לבלימת פליטות גזי החממה ותמיכה בביקוש הגובר לחלבונים בעולם כתוצאה מהגידול המואץ של האוכלוסייה בעולם. אנו בטוחים כי ההשקעה במיטאפורה מהווה הזדמנות מצוין להצפת ערך עבור שותפות ביומיט ומשקיעיה." 

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש