קבוצת כרמית העוסקת בתחום המתוקים והחטיפים, מדווחת על תוצאות המחצית הראשונה לשנת 2021:
הכנסות כרמית הסתכמו במחצית הראשונה בכ - 94.4 מיליון ש”ח, גידול של 13.4% בהשוואה להכנסות של 82.3 מיליון ש”ח במחצית הראשונה של 2020. הגידול בהכנסות נובע מעליה במחזורי המכירות של מגזרי השוקולד והסוכריות.
הרווח הגולמי במחצית הראשונה של 2021 הסתכם בכ - 23.2 מיליון ש”ח (24.6% מההכנסות), גידול של 13.8% בהשוואה לרווח גולמי של כ - 20.4 מיליון ש”ח (24.5% מההכנסות) במחצית הראשונה של 2020.
השינוי לעומת התקופה המקבילה אשתקד נובע משחיקת מחירי המכירה שהחלה במחצית השנייה של שנת 2020 ומגידול במחזורי המכירות במחצית 2021 בעיקר במגזרי השוקולד והסוכריות לצד אי גידול של ההוצאות הקבועות.
ה - EBITDA גדל ב - 14.0% והסתכם בכ - 10.6 מיליון ש”ח, בהשוואה ל - EBITDA של כ - 9.3 מיליון ש”ח במחצית הראשונה של השנה שעברה. שיעור רווחיות ה - EBITDA במחצית הראשונה של 2021 נאמד ב - 11.3% מסך הכנסות החברה.
הרווח תפעולי זינק ב - 25.1% והסתכם בכ - 6.1 מיליון ש”ח, בהשוואה לרווח תפעולי של כ - 4.9 מיליון ש”ח במחצית הראשונה של 2020. שיעור הרווחיות התפעולית במחצית הראשונה של 2021 הסתכם ב - 6.5% מסך ההכנסות. הרווחיות התפעולית הושפעה מהגידול במכירות, בדגש על שני המגזרים הרווחיים של החברה שוקולד וסוכריות, וכן התייעלות ושמירה על רמת ההוצאות התפעוליות חרף הגידול במכירות.
הרווח הנקי הסתכם בכ - 4.4 מיליון ש”ח, זינוק של כ - 30% בהשוואה לרווח נקי של כ - 3.4 מיליון ש”ח, במחצית הראשונה של 2020.
ההון העצמי הסתכם ב - 85.6 מיליון שקל, כ - 37.5% מסך המאזן.
לני סאקסטין, יו"ר ובעל השליטה בכרמית: "אנו מדווחים על המשך צמיחה ושיפור ברווחיות. כרמית נהנית מתנופת עשייה וצמיחה. כחלק מהיערכותנו להמשך צמיחה, החברה ממשיכה בפרויקט העתקת המפעל מראשון לציון לאזור התעשייה ציפורית. מדובר במפעל חדשני שנבנה בסטנדרטים גבוהים ביותר ובינלאומיים על פני שטח מגרש של כ - 25 דונם. החברה מצויה בשלב העברת המפעל, שהינו תהליך מאתגר. אנו מצפים כי ההשקעה במכונות וציוד מתקדם תאפשר לכרמית להגדיל את היקפי הייצור".