חברת אירודרום קיבלה מנת"ע - החברה הממשלתית המופקדת על תכנון וביצוע של הרכבת הקלה ורכבת התחתית בעיר תל אביב-יפו, הזמנה חדשה בסך 2 מיליון ש"ח, בתוספת מע"מ, עם אפשרות להגדלתה, בין היתר בהתאם לצרכיה של נת"ע כפי שיהיו מעת לעת.
ההזמנה היא לתקופה של 12 חודשים, והיא תבוצע על ידי FlyTech, חברה בת בבעלות מלאה של החברה, הפועלת בתחום האזרחי, אותה רכשה לפני כחודש. נזכיר שאתמול דיווחה החברה על פיילוט עם עיריית תל אביב שנעשה גם הוא מול חברת הבת החדשה, להקמת תשתית אווירית רב שימושית באמצעות רחפנים, וזאת כחלק מקידום פתרונות עתידיים בתחומי שינוע מסחרי פנים-עירוני ועיר חכמה.
בהתאם להזמנה, תעניק אירודרום לנת"ע שירותי איסוף, עיבוד וניתוח מידע באמצעות כלי טיס בלתי מאוישים (רחפנים), וכן שירותים נלווים, במטרה לעקוב אחר תהליך ביצוע והתקדמות פרויקט ’הקו הירוק’, שהוא קו רכבת קלה באורך מתוכנן של כ- 39 ק"מ, ומסלולו צפוי לעבור מחולון וראשון-לציון דרך תל אביב-יפו ועד הרצליה.
בהודעתה לבורסה מבהירה אירודרום כי ההזמנה מנת"ע היא הזמנה חדשה שאינה כלולה בצבר ההזמנות שפרסמה החברה במסגרת הדוח החציוני של הלשנת 2021 שפורסם אתמול.
FlyTech היא חברה ישראלית שנותנת שירותים ופתרונות אוויריים מתקדמים מבוססי כלי טיס בלתי מאוישים ("כטב"מים") וכן עוסקת בהדרכה, הכשרה וטיפול בתהליכים רגולטוריים מורכבים, החברה פועלת בשוק האזרחי והביטחוני-למחצה (ביטחון פנים) ומספקת שירותי הטסה על בסיס כלי טיס מתקדמים שבבעלותה. ל- FlyTech התקשרות ארוכת טווח עם גופים אזרחיים וממשלתיים בתחומי התשתיות, האנרגיה המתחדשת, השיטור וגופי מיפוי והגנה על הסביבה.
על פי הדו"ח החציוני שהתפרסם אמש, הכנסות החברה במחצית הראשונה של השנה עמדו על 8.4 מיליון ש"ח, עליה של 35% ביחס להכנסות של 6.2 מיליון ש"ח במחצית המקבילה אשתקד, וההפסד החשבונאי עמד על 2.2 מיליון ש"ח.