הבורסה בת"א נעלה את יום המסחר החמישי לשבוע במגמה מעורבת, בשברקע המשך המהומות במצרים וירידות בבורסות אירופה וצפי לפתיחה שלילית בוול סטריט. בתום היום ירד מדד ת"א 25 ב- 0.12% ומדד ת"א 100 נחלש ב- 0.29%.
לאומי העריכו היום, כי מבחינת נקודת המבט הישראלית, והעולמית גם כן, אחד הסיכונים המרכזיים של הסלמה נוספת במצב היא התחלפות משטרים קיימים בכאלו המאופיינים במידה רבה יחסית של קיצוניות אסלאמית. בהקשר הישראלי, עלולה להיווצר "טבעת" מסביב לישראל של משטרים קיצוניים מאלה ששלטו עד כה.
טבע ירדה עקב פער שלילי מול ארה"ב והודעתה הבוקר כי קיבלה מכתב אזהרה מה-FDA בנוגע לליקויים בדיווחים ובמעבדות הייצור בירושלים. המתקן אחראי לייצור 3% ממכירות טבע, אשר צפויות לעמוד על 16.3 מיליארד דולר בשנת 2010; סיטי: "היינו רואים הזדמנות קנייה משופרת במניית טבע בשל חולשה כלשהי, במידה ותיווצר, עקב בעיה זו".
ארקו דיווחה היום, כי החברה איתה היא מנהלת מו”מ מחזיקה בשני רשיונות בישראל. מנהלת דיונים בימים אלה מול הממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות הלאומיות לגבי הארכתם של הרישיונות האמורים לתקופה של עד ארבע שנים. ההערכות הן כי מדובר בחברת אבניו.
אופנהיימר העלה היום את מחיר היעד נס טכנולוגיות בעקבות הדוחות הרבעוניים. משמרים המלצת "תשואת יתר" ומעלים מחיר יעד ל- 7.5 דולר מ- 7 דולר למניה. מעריכים כי התמקדות הנהלת נס על הרווחיות בשנת 2011 תוביל לשיפור סנטימנט המשקיעים כלפי המניה ולעליה בתמחורה.
גיוון אימגינג דיווחה כי שירות הבריאות הגרמני הכניס לסל הבריאות את ה- PillCam החל התהליך לייסוד "קוד החזר הוצאות" מלא למרפאות חוץ עבור אבחון באמצעות הגלולה. חומי שמיר: "מדובר באבן דרך חשובה הפותחת הזדמנות משמעותית ובעלת פוטנציאל עבור גיוון אימג’ינג לשפר ולהגדיל את המכירות בגרמניה במיליוני דולרים".
תאת טכנולוגיות מקבוצת קמן חתמה על הסכם אחזקה עם חברת התעופה אוסטרית בתמורה לכ-5.5 מיליון שקל. תספק שירותי תחזוקה למנועי העזר של צי המטוסים מדגם "בואינג 767" של חברת התעופה; אוסטריאן איירליינס מקבוצת לופטהנזה, נחשבת לחברת התעופה הגדולה ביותר של אוסטריה.
אלווריון ירדה לאחר שחזרה עם פער שלילי של 4.7% מארה"ב. החברה סיימה את הרבעון הרביעי עם הפסדים כבדים בסך 11.2 מיליון דולר. זאת, לעומת הפסד של 5.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד; ערן גורב המנכ"ל: אנו ממשיכים לראות הזדמנויות אטרקטיביות ורווחיות בשוק ה- 4G, אף כי בקנה מידה קטן יותר ממה שציפינו, עם הזדמנויות צנועות יותר לצמיחה.
מג’יק, המספקת ומפתחת פלטפורמת פיתוח יישומים ואינטגרציה ופתרונות אינטגרציה עסקיים, לעומת זאת, המשיכה לעלות בחדות. החברה דיווחה אמש כי רשמה ברבעון הרביעי גידול של 106% ברווח הנקי שהגיע ל-3.1 מיליון דולר.