בחודש פברואר נרכשו 10.2 אלף דירות, גידול של 10% בהשוואה לפברואר אשתקד וירידה של 3% בהשוואה לחודש הקודם, כך עולה מסקירת ענף הנדל"ן למגורים שפרסם היום אגף הכלכלנית הראשית במשרד האוצר.

 

בניכוי העסקאות בסבסוד ממשלתי (בעיקר "מחיר למשתכן") עמד מספר העסקאות בשוק החופשי בחודש פברואר על 9.4 אלף, עליה של 19% בהשוואה לפברואר אשתקד, בהמשך לעליה של 16% ש/נרשמה בחודש ינואר, בהשוואה למקביל לו אשתקד.

 

כדאי לציין ששיעורי הגידול בחודשיים הראשונים של השנה, אף כי הם גבוהים כשלעצמם, עדיין מתונים מאלו שנרשמו מאז הופחת מס הרכישה על המשקיעים בסוף חודש יולי אשתקד. כמו-כן, אזור ת"א, אחד האזורים המשמעותיים ביותר בפעילות שוק הנדל"ן המקומי, מוסיף לבלוט בחולשתו, עם ירידה של 11% במספר העסקאות.

 

בהשוואת רמת העסקאות בשוק החופשי ברמה הארצית בחודש פברואר האחרון למקבילים לו בעשרים השנים האחרונות נמצא כי זוהי אחת הרמות הגבוהות ביותר שנרשמו, כאשר מקדימים אותו רק חודשי פברואר בשנים 2016 ו-2015.

 

מכירות הקבלנים בחודש פברואר הסתכמו ב-3.6 אלף, גידול של 10% בהשוואה לפברואר אשתקד ועליה של 6% בהשוואה לחודש הקודם. בשוק החופשי בלבד נרשם גידול חד של 47% במכירות הקבלנים בהשוואה לפברואר אשתקד ואילו בהשוואה לחודש הקודם נותרו מכירות אלו ללא שינוי.

 

עוד עולה מסקירת ענף הנדל"ן כי סך העסקאות בדירות יד שניה בחודש פברואר עמד על 6.5 אלף, גידול של 10% בהשוואה לפברואר אשתקד וירידה של 7% בהשוואה לחודש הקודם. באזור ת"א בולטת במיוחד ירידה בקרב משפרי הדיור בעיר.

 

רכישות המשקיעים בחודש פברואר הסתכמו באלפיים דירות, גידול חד של 60% בהשוואה לפברואר אשתקד, על רקע הפחתת מס הרכישה בסוף חודש יולי האחרון. כשיעור מסך העסקאות עמד משקל המשקיעים בשוק בחודש פברואר על 19.5%, גבוה בשש נקודות אחוז בהשוואה לפברואר אשתקד, אולם נמוך ב-1.7 נקודת אחוז בהשוואה לחודש הקודם.

 

מכירות המשקיעים בחודש פברואר הסתכמו ב-1.8 אלף דירות, ירידה של 8% בהשוואה לפברואר אשתקד וירידה של 15% בהשוואה לחודש הקודם.

 

בארבעת החודשים האחרונים (נובמבר 2020-פברואר 2021) גדל מלאי הדירות שבידי משקיעים בקרוב ל-700 דירות, זאת לאחר ירידה ממושכת במלאי זה מאז אפריל 2016, במהלכה נגרעו ממלאי הדירות בידי משקיעים כ-27 אלף דירות.

 

רכישות דירה ראשונה בשוק החופשי הסתכמו בחודש פברואר ב-4.9 אלף דירות, גידול של 7% בהשוואה לפברואר אשתקד, כמו גם בהשוואה לחודש הקודם. בשוק החופשי נרשם גידול חד של 29% ברכישות סגמנט זה בהשוואה לפברואר אשתקד וגידול מתון של 3% בהשוואה לחודש הקודם.

 

מכירות "מחיר למשתכן" הוסיפו לרדת בחודש פברואר בשיעור חד של 41% בהשוואה לינואר אשתקד, בהמשך לירידות חדות ברכישות אלו מאז פרוץ מגפת הקורונה. בלטו בחודש זה תחילתן של המכירות בפרויקט הגדול באור-עקיבא. עם זאת מסתמן כי חלק לא מבוטל מרכישות אלו הינו למטרות השקעה.

 

רכישות משפרי הדיור הסתכמו בחודש פברואר ב-3.3 אלף דירות, ירידה של 5% בהשוואה לפברואר אשתקד וירידה של 10% בהשוואה לחודש הקודם. בכך היה סגמנט זה היחידי שרשם ירידה ברכישות בחודש פברואר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    אין מכירות בת"א היום

    וזה מגיע מצד ההיצע, כולם יושבים על הדירות ומחכים לראות אם יהיה פינוי בינוי או לא, בנוסף הבנייה החדשה תהפוך גם את הדירות הישנות לאטרקטיביות יותר..
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ליטל ג'ון
    • 25/04/2021 11:31