הבורסה בת"א נסגרה היום ביציבות. מדד ת"א 35 ירד בשיעור של 0.08%, ת"א 125 עלה בשיעור של 0.05% ומדד ת"א 90 עלה 0.33%. באשר למדדים הסקטוריאליים, מדד התקשורת בלט כשטיפס 1.30%, מדד הנפט והגז עלה 1.20%. מדד הבנקים ירד 0.32%.
מניות פועלים, שופרסל, אנלייט אנרגיה, בזק ואנרג’יקס, ריכזו מחזורי מסחר גדולים בעליה. מניות נייס, דיסקונט ולאומי ריכזו מחזורי מסחר גדולים בירידה.
עלייה בולטת נמדדה היום במניית אנרג’יקס שעלתה 8.92%. אחריה עם שיעורי עליות בולטים היום: קבוצת דלק, אופקו הלת’, בזק, דוראל אנרגיה, אנלייט אנרגיה, מלם תים ואוגווינד.
את שיעורי הירידות הגדולים הובילה היום מניית אילקס מדיקל שירדה 10%, ואחריה ירדו מניות דלתא, אקוואריוס מנוע, אורמת טכנו, ויקטורי, אקופיה, אלקטרה ופרשמרקט.
היקף המסחר היום עמד על כ – 1.53 מיליארד ₪.
בניו יורק נפתח שבוע המסחר במגמה שלילית, באירופה ירידות קלות.
הפיקוח על הבנקים בסיכום שנת קורונה: ”לא קיימים לווים שמסכנים את יציבות המערכת הבנקאית". עוד צוין כי "יתכן ויחולו שינויים מבניים שעלולים להשפיע על ענפים מסוימים גם בתקופה שלאחר המשבר. בענפים אלה השלכות המשבר צפויות להשפיע גם בטווח הארוך לאחר החזרה לשגרה".
נפטא התקשרה בהסכם עקרונות עם חברת נפט אוקראינית. עיקר ההסכם עוסק בשיתוף פעולה בבחינת הזדמנויות לחיפוש והפקת נפט וגז בשטח אוקראינה, לרבות הים השחור.
מיזוג נוסטרומו עם סומוטו יוצא לדרך: סומוטו תחלק את הפעילות הנוכחית שלה כדיבידנד בעין, באמצעות העברת הפעילות לחברה בת ורישומה למסחר בבורסה באמצעות תשקיף.
צ’ק-קאפ מודיעה על קבלת אישור IDE מה - FDA לניסוי Pivotal ב - C-Scan. החברה מצפה להתחיל בניסוי Pivotal בארה"ב בסוף שנת 2021. המנכ"ל אלכס עובדיה: "ניכנס לשלב האחרון של הדגמת הפוטנציאל הקליני של C-Scan בארה"ב. היעד הסופי הוא מסחור".
פרימטר 81 משיקה תוכנית שותפי ערוצים כדי לאפשר ניהול רשתות ואבטחה ללא מאמץ. ספרינג ונצ’רס הציבורית היא בין המשקיעים הראשונים ב - Perimeter 81 אשר השקיעה בחברה בתחילת שנת 2019 בהובלת אביב רפואה.
להב אל.אר קיבלה דירוג של A3.il מחברת מדרוג עם אופק יציב. הדירוג הינו לחברה, לסדרת איגרות החוב הקיימת ולסדרת איגרות חוב חדשה שתנפיק החברה בהיקף של עד 180 מיליון שקל.
אולמד סולושנס מציגה שיפור במכירות בחציון השני, שצמצם את הירידה בהכנסות ביחס ל -2019. המכירות בחציון השני עמדו על 5.4 מיליון שקלים, עליה קלה ביחס ל - 5.3 בחציון המקביל בשנה שעברה.
מרגל מערכות המתמזגת לחברת ברנד, מדווחת על הסכם לביצוע עבודות להקמת מתקנים פוטו-וולטאים בישראל. היקף ההכנסות עומד על 3.5 מיליון שקלים והוא כחלק ממשא ומתן מתקדם לביצוע עבודות בהיקף כולל של 30 מיליון שקלים.
מימון ישיר מסכמת רבעון רביעי חזק ל 2020 עם עליה של 105% ברווח הנקי. בסיכום שנתי החברה רשמה ירידה ברווח הנקי מ - 115.9 מיליון שקלים ל - 70.9 מיליון.
לאומי: ”צופים ירידה מסוימת במחיר הנפט בטווח הבינוני והארוך. המשך הקיצוץ מרצון בייצור הנפט של ערב הסעודית במיליון חביות ביום, צפוי לתמוך במחירי הנפט הגבוהים בתקופה הקרובה וגם לתמוך בהפחתה נוספת במלאי הנפט העולמי".
מלם תים: הרווח הנקי בשנת 2020 ירד בכ - 27%. ברבעון הרביעי זינק בכ - 80% והסתכם בכ - 25 מיליון ₪. דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד של כ - 32.8 מיליון ₪.
למרות הירידה ב - FFO ריט 1 נערכת לחזרה לשגרה ומעלה את הדיבידנד השנתי. החברה רשמה ירידה ב - NOI ל - 324 מיליון שקלים, המשקפים ירידה של 5.1% בהשוואה לשנת 2019.