תחזית מדד המחירים לצרכן - אומדן ינואר ותחזית פברואר-מרץ: מדד ינואר צפוי להיוותר ללא שינוי. הוא יושפע ממגוון עליות מוסדיות. בתוכן הדלק שעלה בשיעור חד של 6.5% עקב העלייה בבלו והתייקרות במחיר הנפט הגולמי. תעריפי הנסיעה באוטובוסים עלו בשיעור של כ-3%. בנוסף ישפיע עדכון מדרגות מס הרכישה ועליה במוצרי מזון שונים, בקיזוז הירידה במחירי העופות. הרפורמה בשוק התקשורת, המפחיתה את מחיר הקישוריות, תגרום להוזלת התקשורת. בנוסף תשפיע ירידה עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה, עם תחילת מכירות סוף עונת החורף. במחירי שכר הדירה בחוזים מתחדשים אנו צופים עלייה קלה. שער החליפין של השקל מול הדולר יוסף החודש ב-0.9%.
 

מדד פברואר צפוי לעלות ב-0.1%. מדד חודש זה יושפע מעליות במחירי המזון והטואלטיקה, מהתייקרות בתעריפי הנסיעה במוניות וברכבת וכן מעליה במחירי הדלק (1.7%) עקב התייקרות הנפט הגולמי בעולם. עליות אלה יקוזזו בחלקן על ידי הירידה העונתית במחירי ההלבשה וההנעלה, עם המשך מכירות סוף עונת החורף. אם מגמת הפיחות שהחלה בסוף ינואר תימשך, יתכן והתחזית לעליית המדד תהיה גבוהה יותר.
 

תחזית האינפלציה לשנת 2011 ול-12 החודשים הקרובים היא 2.5%. בתחזית נלקחו בחשבון התייקרויות מוסדיות כגון: מיסוי על הדלק, עליות במחירי מוצרי המזון המפוקחים והתייקרות בתעריפי התחבורה הציבורית. למרות זאת, שיעור האינפלציה בשנה הנוכחית צפוי להיוותר בתחום העליון של יעד האינפלציה שקבעה הממשלה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש