יום המסחר האחרון לשבוע זה מתנהל בירידות שערים, על רקע המסכים האדומים בשוקי העולם אמש והבוקר. הירידות מגיעות במקביל לעליית תשואות האג"ח ולנתוני המאקרו המדאיגים המתפרסמים בארה"ב ובאירופה.
נייר חדרה פרסמה דוחות ל-2020 ומציגה שיפור ברווח הגולמי והתפעולי. ה-EBITDA ברבעון הרביעי גדל בכ- 22% ביחס לרבעון המקביל, והסתכם בכ- 49 מיליון ש"ח. הרווח הנקי נותר כשהיה; החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד של 10 מיליון שקלים. המניה מזנקת 10%.
משק אנרגיה פרסמה גם היא את תוצאותיה ל-2020, עם הכנסות של 10 מיליון ש"ח וסכום דומה בשורת ההפסד הנקי. יחד עם זאת החברה ציינה כי ב-2021 היא צופה עליה חדה בהכנסות וכי צבר ההזמנות שלה גדל ב-300%. המשקיעים לא מתרשמים מהדוח ושולחים את החברה לירידות של 3%.
אמש הסתיים המסחר בניו יורק בירידות חדות, בהובלת מניות הטכנולוגיה שממשיכות להתממש. דאו ג’ונס ירד 0.4%, אס.פי 500 נחלש 1.3% והנאסד"ק נפל 2.7%. המגמה השלילית נמשכת הבוקר במסחר באסיה, כאשר הניקיי יורד 2.1%, שנחאי מאבד 2% והנג סנג צולל 2.5%. החוזים העתידיים בניו יורק נסחרים בשעה מוקדמת זו בירידות של עד 0.6%.
המניות הדואליות חוזרות הבוקר לתל אביב בפער שלילי של 0.2% וצפויות להעיב על המדדים. לייבפרסון חוזרת עם פער שלילי של 3.5%, אופקו עם פער שלילי של 3%, וטאואר עם פער שלילי של 1.8%. מנגד, נובה חוזרת עם פער חיובי של 1.8%, טבע עם ארביטראז’ חיובי של 1.1% ואורמת עם פער חיובי של 0.7%. מחוץ למעוף נציין את אנלייבקס שחוזרת עם פער שלילי של 11.3%.
עונת הדוחות בתל אביב נמשכת, היום ידווחו נייר חדרה ומשק אנרגיה. בשבוע הבא עונת הדוחות מעלה הילוך עם שלל דיווחים צפויים בין היתר של אמות, מג’יק, אנרג’יקס, מליסרון, לאומי ועוד רבות אחרות.
אמש הסתיים המסחר בתל אביב בירידות שערים. מדד ת"א 35 ירד בשיעור של 1.11%, מדד ת"א 125 ירד 1.06%, ת"א 90 ירד 0.57%. באשר למדדים הסקטוריאליים, מדדי הטכנולוגיה בלטו בירידות: ת"א טק עילית רשם ירידה של 2.31%, ת"א טכנולוגיה ירד 1.88%. מדד הנפט והגז ירד 1.47%, מדד הביומד ירד 1.31%. מדד הבנקים בלט כשעלה 0.44% בניגוד למגמה.