יום המסחר הראשון לשבוע זה הסתיים בעליות שערים ובאווירה אופטימית על רקע ההקלה במגבלות הקורונה וחזרת החנויות לפעילות אחרי סגר ממושך, כך גם חדרי הכושר ותלמידי כיתות יא’ ו-יב’, בעוד מבצע החיסונים ממשיך להתקדם וישראל מתקרבת ל-50% מחוסנים שקיבלו את המנה הראשונה.
את מחזורי המסחר הגדולים ריכזו היום מניות בנק לאומי בעליה של 2%, דיסקונט טיפס 2.4% במחזור ער ונייס ירדה 2.8% בהמשך לפרסום הדוחות בשבוע שעבר. מחזור המסחר במניות הסתכם היום ב-771 מיליון ש"ח בלבד, מחזור דליל ואופייני לימי ראשון ומחזור המסחר באג"ח הגיע ל-2.2 מיליארד ש"ח.
במדד תל אביב 125 בלטו היום בעליות מניות פרטנר בזינוק של 17.5% על רקע דיווחים בעיתונות הכלכלית לפיהם חברת ההשקעות שמרוק בוחנת את רכישת השליטה בחברת התקשורת פרטנר, שיכון ובינוי טיפסה 8.2% על רקע כוונתה להנפיק את פעילותה של שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת, סלקום הוסיפה 7%. מנגד, אחרי פתיחה אנגלית בשל תנועות חדות במניית אופקו על רקע פערי ארביטראז’, נפלה המניה בשיעור של 9.5%, גילת התממשה 4.7% ופריגו איבדה 3.14%.
חברת הקנאביס הרפואי יוניבו דיווחה היום כי היא בוחנת רישום כפול בנאסד”ק או בניו יורק דרך SPAC וזאת בנוסף לרישום למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב, במטרה להרחיב את בסיס המשקיעים של החברה למשקיעים מחוץ למדינת ישראל ולתמוך בפעילות בינלאומית. מניית החברה זינקו 9.4%
מניית מיט-טק זינקו 13% אחרי שדיווחה על הגשת תשקיף ל-SEC לצורך הצעה ראשונה לציבור של ני"ע מסוג ADS. על פי התשקיף, החברה מעריכה שהמזומנים ושווי המזומנים שלה מסתכמים לכ-13.6 מיליון דולר נכון לסוף שנת 2020.
מחר יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית לחודש פברואר. על פי צפי האנליסטים לא יחול שינוי בריבית, אך הבנק צפוי להודיע על כוונתו להמשיך להתמקד ברכישת מט"ח. עונת הדוחות בתל אביב נמשכת ומתקרבת לשיאה. השבוע ידווחו באטמ, אבגול, אורמת, ביוליין, לייבפרסון, סאפיינס ועוד רבות אחרות.
בניו יורק הסתיים המסחר ביום ו’ במגמה מעורבת, מדד דאו ג’ונס נסגר ללא שינוי, אס.פי 500 ירד 0.2% ובסיכום שבועי איבד 0.7%, ונאסד"ק עלה 0.1% אך נחלש בסיכום השבועי ב-1.5%. באירופה נרשמה מגמה חיובית כאשר הדקס והקאק עלו 0.8% ופוטסי הסתפק בעליה קלה של 0.1%.