הבנק הבינלאומי משיק ארנק דיגיטלי-FibiPay ומצטרף בכך לבנק הפועלים שהודיע בתחילת השבוע על השקה דומה. שתי ההשקות מגיעות לאחר שבנק ישראל פרסם את עמדתו בנושא הארנקים הדיגיטליים, לפיה מיזמים אלה מעודדים תחרות ומפתחים את עולם התשלומים ומביאים ערך לצרכנים הישראלים.
הארנק הדיגיטלי של הבינלאומי מאפשר ללקוחות הבנק לשלם ישירות מהנייד בעת ביצוע רכישה בבית העסק ללא צורך בהצגת כרטיס האשראי. FibiPay מאפשר לצרף כרטיס חיוב לטלפון החכם, היישר מאפליקציית הבנק, באופן פשוט ומאובטח ולבצע תשלום בנייד בנגיעה בלבד בבית העסק.
FibiPay נתמך על ידי מכשירי אנדרואיד באמצעות אפליקציית הבנק המותקנת על המכשיר. השירות החדש מאפשר להשתמש בארנק בבתי עסק, על ידי הצמדת מכשיר הנייד למסוף התשלום התומך ברכיב EMV ותקשורת NFC(עם סימן הקשתות) בארץ ובחו"ל. בשלב ההשקה, הארנק יתמוך בכרטיסים מסוג ויזה (Visa) ובהמשך יתמוך גם בכרטיסי מאסטרקארד. השרות זמין ללקוחות הבנק הבינלאומי והמותגים: אוצר החייל, יובנק ופאגי.
עם השקת השרות אמרה מנכ"ל הבינלאומי סמדר ברבר-צדיק: "השקת FibiPay מהווה מהלך משמעותי בבינלאומי, בנק מחולל תחרות, שמקדם פתרונות מובילים ללקוחותיו בתחומי התשלומים, האשראי ושוק ההון".
רון גריסרו, סמנכ"ל וראש החטיבה הבנקאית בבינלאומי ציין כי: "FibiPay הינו פיתוח חדשני וחשוב בתוך סל השירותים הדיגיטליים העשיר של הבינלאומי ומאפשר ללקוחות הבנק ליהנות מארנק דיגיטלי מתקדם, וזאת לצד שירותים נוספים שהשקנו לאחרונה כדוגמת יעוץ פנסיוני דיגיטלי, פתיחת חשבון מהנייד ולצד היכולות המתקדמות של הבינלאומי בעולמות שוק ההון וההשקעות.
הבינלאומי מצטרף לבנק הפועלים שהודיע בתחילת השבוע על השקת ארנק דיגיטלי של bit ואת כרטיס האשראי bitcard בעזרתם יוכלו לקוחות לבצע תשלום ללא מגע ולהעביר כסף בין משתמשים.
בנק ישראל פרסם כאמור ביום א’ את עמדתו הרשמית בנושא, והציג מגבלות על פעילות הארנקים הדיגיטליים, ביניהם איסור על שימוש במידע אותו אוסף הארנק למתן שירותים פיננסיים או מכירת מוצרים פיננסיים ללקוחות.