קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

יום המסחר החמישי והאחרון לשבוע זה הסתיים בירידות שערים, בניגוד לעליות המאפיינות את המסחר באירופה ובארה"ב. מדד תל אביב 35 ירד 0.8%, תל אביב 125 נחלש 1.03%. מדד הבנקים איבד 1.2%, מדד הנפט נפל 1.3 ומדד הנדל"ן צנח 1.5%. מבין המדדים הסקטוריאלים בלט מדד התקשורת וטכנולוגיות מידע שנפל 1.9%. האופציות על ת"א 35 פקעו ברמה של 1618.66 נקודות.

 

את מחזורי המסחר הגדולים ריכזו היום מניות טבע שירדו 3.8% על רקע פרסום הדוחות אמש,  איי.סי.אל עלתה 0.3% אחרי פרסום הדוחות לרבעון הרביעי ולשנה כולה. החברה הציגה תוצאות טובות ברבעון האחרון, שמסכמות שנה לא פשוטה בעולם המינרלים והכימיקלים. ואנלייט נפלה 5% במחזור ער. מחזור המסחר במניות הסתכם היום ב-1.8 מיליארד ש"ח, ומחזור המסחר באג"ח הגיע ל-2.9 מיליארד ש"ח.

 

במדד תל אביב 125 בלטו בעליות מניות קמטק שזינקו 4.7% על רקע הדוחות שפורסמו אמש, אילקס מדיקל טיפסה 3.8% לאחר שדיווחה על הזמנה נוספת של בדיקות קורונה בהיקף של 33 מיליון ש"ח, פריגו עלתה 3%. מנגד, גילת התממשה היום בשיעור של 5.7% אחרי זינוק מדהים של 260% מתחילת השנה, מניבים ריט נחלשה 4.6% ואלוט נפלה 4.6%.

 

חברת שגריר טסה 15.5% אחרי שדיווחה על השקעה של 3.5 מיליון דולר בחברת GoTo Global, בה מחזיקה שגריר 54.9%. ההשקעה נעשתה לפי שווי חברה של 45 מיליון דולר, הגבוה בכ-50% משווי החברה לפיו בוצע הגיוס האחרון בחודש יולי 2020, אז דיווחה החברה כי אדם נוימן השקיע בה 10 מיליון דולר. עוד דווח היום כי טסלה בחרה בחברה להיות המוסך הבלעדי שלה בישראל.

 

קבוצת ברן תבצע פרויקט באפריקה בהיקף של 180 מיליון ש”ח. החברה מדווחת כי תבצע פרויקט הנדסי של תכנון אספקה וביצוע של שיקום תשתיות מים במדינה במערב אפריקה, כאשר השלמת הפרויקט מוערכת בכשלוש שנים. מניית החברה עלתה 5%.

 

מיט-טק, העוסקת בייצור מוצרי בשר מתורבת למאכל ומפתחת מוצרי מזון מבוססי טכנולוגיית הדפסה דיגיטלית תלת ממדית, השלימה את רכישת Peace Of Meat הבלגית, חברה העוסקת בייצור מוצרי עוף מתורבת, מבוססים על תאי גזע וללא פגיעה בבעלי חיים. תמורת העסקה עומדת על 15 מיליון אירו שישולמו במזומן ובמניות מיט-טק. מניית מיט-טק עלתה בעקבות ההודעה 9%

 

באירופה מתנהל יום המסחר בעליות שערים, מדד הדקס הגרמני עולה 0.7%, הפוטסי הבריטי והקאק הצרפתי נסחרים ברמת הבסיס. המסחר בניו יורק מתנהל שעה זו בעליות של עד 0.5% כאשר המדדים קובעים גם היום שיאים חדשים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש