מאות מעובדי פסגות המאוגדים בכוח לעובדים פתחו היום בשביתה, על רקע העסקה המסתמנת לרכישת החברה ע״י בית ההשקעות אלטשולר שחם. במהלך השביתה לא יינתן מענה ללקוחות או טיפול בכספים, לא יתקיים מסחר וניהול השקעות ועובדים לא יגיעו למשרדי החברה ולא יעבדו מהבית.
עובדי החברה חוששים כי בכוונת אלטשולר שחם לפרק את בית ההשקעות, דבר העלול להשפיע כבר בטווח הקצר על ביטחונם התעסוקתי וזכויותיהם ובהודעה שהופצה אמש לעובדים נכתב בין היתר- ״בתקופה האחרונה אנו מנהלים איתכם מדי יום שיחות ופגישות, אם באופן קבוצתי ואם באופן אישי. מכולן עולה מסקנה אחת ברורה וחד משמעית- חייבים להילחם על הבית, חייבים להילחם על זכויותינו.
במכתב נאמר לעובדים גם כי: " אף אחד לא חסין, לא עובדים ולא מנהלים. זה הזמן לדאוג לעצמנו. לפיכך, מחר ומחרתיים כל עובדי פסגות ללא יוצא מן הכלל שובתים. ככל שנציג חזית אחת מאוחדת עם כח ארגוני חזק, כך יבינו גם בהנהלה, באייפקס ובעיקר באלטשולר שחם כי אנחנו לא מתכוונים להרים ידיים בשום מצב.
יו״ר הוועד שלומי לוגסי אומר כי ״אנחנו מתנצלים בפני הלקוחות על כך שביומיים הקרובים הם לא יקבלו מענה, כספים לא ישוחררו או יופקדו ויועברו, אך אם לא נמשיך להיאבק ולהילחם, לא יהיה בכלל מי שידאג לאותם לקוחות אחרי שפסגות תפורק לגורמים. הגיע הזמן שהרגולטור יתערב במיידית בנושא ויחפש מי אשם באותו מחדל שגרם להחלפת ארבעה מנכ״לים בעשור וייבוש כל חלקה טובה בחברה״
מהנהלת פסגות נמסר: "כל שיח עם הועד בנוגע לעסקה, במידה ותהיה, יתנהל ישירות מול הנציגות ולא דרך התקשורת. נקבעה פגישה שלישית ליום חמישי בין ההנהלה והנציגות ושם תתקיים ההידברות. אנו קוראים לנציגות להמשיך את ההתדיינויות בשולחן הדיונים.