שלמה החזקות מודיעה כי בבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד חברת ש. שלמה חברה לביטוח, חברה בת בבעלות מלאה של החברה.

עניינה של התביעה, לפי הנטען, הינה כי באירוע של אובדן רכב גמור או אובדן גמור להלכה, שלמה ביטוח מקזזת את יתרת אגרת הרישוי מתגמולי הביטוח המשולמים למבוטח או לצד ג’ בעד הרכב ביחס לתקופה ממועד קרות אירוע הביטוח ועד לתום תקופת הרישוי של הרכב, וזאת שלא בהתאם להוראות הדין בהקשר זה.

עילות התובענה הינן, בין היתר, עשיית עושר ולא במשפט, הטעיה והפרת החובה לקיים חוזה בתום לב על פי דיני החוזים, הפרת חובה חקוקה והפרת התחייבות שניתנה במסגרת פסק דין.

הקבוצה אותה מבקשת המבקשת לייצג הינה כל מי שקיבל תגמולי ביטוח בשל אובדן גמור או אובדן גמור להלכה בין אם הוא מבוטח של שלמה ביטוח ובין אם הוא צד ג’ ושלמה ביטוח קיזזה מתגמולי הביטוח את יתרת אגרת הרישוי, וזאת במשך 7 שנים שקדמו למועד הגשת בקשת האישור ועד למועד מתן פסק דין בתובענה.

סכום התובענה הייצוגית הוערך על ידי התובעים בסך של כ - 10.5 מיליון ₪.

שלמה ביטוח בוחנת ולומדת את התובענה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש