בנק ירושלים השלים בהצלחה את השלב המוסדי בהנפקת אג"ח חדשה, צמודה למדד, בריבית שלילית. בהנפקה נרשמו ביקושים של כ-760 מיליון שקל והבנק החליט להיענות להצעות בסך כ-401 מיליון ש"ח, בריבית שנתית של מינוס 0.17%.
האג"ח החדשה, אג"ח ט"ז, היא צמודת מדד ובעלת מח"מ של כ-5.9 שנים. המחיר שנקבע בשלב המוסדי הוא 102.8 אג’ לכל -1 ע.נ עם קופון שנתי של 0.2%, לגיוס של 390 מיליון ₪.
עקב הפרמיה בנק ירושלים קיבל 11 מיליון שקלים יותר מגובה הערך הנקוב ולכן בפועל קיבל 401 מיליון שקלים ותוצאות ההנפקה משקפות ריבית שנתית שלילית של מינוס 0.17% .
גיל טופז מנכ"ל בנק ירושלים: "היקף הביקוש הגבוה, יותר מכפליים מהיקף הגיוס המתוכנן, והריבית הנמוכה בהנפקה משקפים הבעת אמון נוספת של המשקיעים המוסדיים ושוק ההון בחוסנו של הבנק ובאסטרטגיה העסקית אשר הובלנו בשנים האחרונות".
האג"ח של בנק ירושלים מדורגות Aa3 על-ידי חברת מידרוג ו-AA מינוס על-ידי חברת מעלות. את ההנפקה הובילו פועלים IBI חיתום בשיתוף מנורה חיתום וברק קפיטל חיתום.
את המחצית הראשונה של השנה סיכם הבנק עם רווח נקי של כ-28 מיליון שקל, ירידה של כ-27% לעומת המחצית הראשונה של 2019. הבנק הציג תשואה להון של 5.8% במחצית הראשונה של 2020, לעומת 8.4% במחצית הראשונה של 2019.