יום המסחר הרביעי לשבוע זה מתנהל בעליות שערים על רקע סגירה חיובית אמש בוול סטריט, ובבורסה המקומית. המגמה החיובית מגיעה למרות המשך העליה בכמות הנדבקים בקורונה שחוצה זה היום השני ברציפות את רף 9000 הנדבקים ביום, כאשר במקביל נמשך מבצע החיסונים ועל פי הבטחתו של ראש הממשלה, עד חודש מרץ כל אזרחי המדינה יהיו מחוסנים.
מניות הבנקים מרכזות את מחזורי המסחר הגדולים, לאומי יורד 1.09% במחזור הגדול בשוק, פועלים נחלש 1.23% ואילו בנק דיסקונט עולה 1.6%. מחזור המסחר במניות מסתכם כעת ב-480 מיליון ש"ח בלבד ומחזור המסחר באג"ח מגיע ל-850 מיליון ש"ח.
אמש בניו יורק הסתיים המסחר בעליות שערים, מדד נאסד"ק הוסיף 0.3%, דאו ג’ונס טיפס 0.2% ואס.פי 500 סגר ללא שינוי (0.04%). הבוקר באסיה נרשמת מגמה מעורבת, מדד הניקיי מוסיף 1% בעוד מדד שנחאי יורד 0.4% והנג סנג מאבד 0.1%. החוזים העתידיים בניו יורק נסחרים בשעה זו בעליות של עד 0.2%.
המניות הדואליות חוזרות לתל אביב בפער חיובי של 0.2% וצפויות לספק רוח גבית למדדים. סאפיינס חוזרת עם פער חיובי של 2.6%, לייבפרסון עם פער חיובי של 2.1% ואיי.סי.אל עם פער חיובי של 2%. מנגד, אורמת חוזרת עם פער שלילי של 1.6%, טאואר עם פער שלילי של 0.44% ופריגו עם פער שלילי של 0.3%.
אמש הסתיים המסחר בתל אביב בעליות שערים, מדד תל אביב 35 עלה 0.6%, תל אביב 125 הוסיף 0.4%, מדד הבנקים זינק 1.5%, מדד הנדל"ן ירד בחצי אחוז בניגוד למגמה ומדד הנפט התחזק 1.5% גם הוא.
חברת וייטסמוק הודיעה על התקשרות בהסכמי השקעה בדרך של הקצאה פרטית. החברה הרחיבה את סבב ההשקעה שלה ל-20 מיליון ₪, כאשר בית ההשקעות אלטשולר שחם השקיע 10 מיליון ₪ והפך לבעל עניין. המניה טסה 26%
חברת
להב אל.אר עדכנה כי בית ההשקעות ילין לפידות השקיע כ-25 מיליון שקל בחברה באמצעות הקצאה פרטית. בית ההשקעות הפך לבעל עניין בחברה ומחזיק כעת במעל לכ-5.5% ממניות החברה. ההשקעה בוצעה לפי מחיר מניה של 3.67 שקלים, המהווה הנחה של כ-3.4% על מחיר המניה של החברה בסגירת המסחר ביום ב’. המניה זינקה 6.5%.
איתמר
מדיקל חתמה על הסכם לרכישת טכנולוגיה ונכסים של חברת Spry Health, בעסקת מזומן שפרטיה לא מדווחים. Spry, חברה אמריקאית מאזור מפרץ סן פרנסיסקו, מפתחת ומשווקת פתרונות ניטור רפואי מרחוק באמצעות מכשור דמוי שעון. המניה הגיבה בעליה של 2.7%