חברת שלמה החזקות, העוסקת בליסינג תפעולי והשכרת כלי רכב, מדווחת היום כי חברת הבת "דרך האשראי" שבבעלותה המלאה של החברה, העוסקת בהעמדת אשראי חוץ בנקאי, מוכרת את תיק ההלוואות שהעמידה ללקוחותיה לצורך מימון רכישת כלי רכב.
תיק ההלוואות יימכר לחברה ייעודית (SPC) שהוקמה לצורך רכישת תיק ההלוואות מ"דרך האשראי", בהתאם לקריטריונים שהוגדרו בהסכם ההמחאה. החברה הייעודית תנפיק איגרת חוב בכירה לגוף מוסדי, שיהיה צד שלישי בעסקה, וכן איגרות חוב נוספות, נחותות לאיגרת החברה הבכירה, בהיקף לא מהותי. על פי תנאי ההסכם, "דרך האשראי" תמשיך לתפעל את תיק ההלוואות בתמורה לסכום שנקבע בין הצדדים.
היקף תיק ההלוואות שיומחה במסגרת ההסכם, הוא בסך של כ-151 מיליון ש"ח, בתמורה לסכום של כ-160 מיליון ש"ח, שישמשו את חברת דרך האשראי בין היתר לפירעון האשראי שנטלה מתאגידים בנקאיים. בשלמה החזקות מציינים שהיקף תיק ההלוואות והתמורה שתתקבל בגינו עשויים להשתנות בהתאם לתנאי העסקה ולדירוג שיתקבל עבור התיק.
החברה לא צופה שתהיה לעסקה השפעה על תוצאותיה, עם זאת מכיוון שדרך האשראי היא חברה המאוחדת במלואה בדוחות של שלמה רכב, שערבה להתחייבות כלפי מחזיקי איגרות החוב שהנפיקה החברה, העסקה המדוברת עשויה לשפר את אמות המידה הפיננסיות בהן נדרשת שלמה רכב לעמוד כלפי גורמים מממנים בכל הקשור ליחס הון למאזן.
את המחצית הראשונה של 2020 סיימה שלמה החזקות עם הכנסות של 1.79 מיליארד ש"ח, ירידה לעומת החציון המקביל בו הציגה החברה הכנסות של 1.84 מיליארד ש"ח. הקיטון נוצר מהירידה בפעילות חברת השכרת הרכבים שנפגעה מעצירת התיירות בארץ ובעולם.
הרווח התפעולי מפעילות הרכב והאשראי בחציון האחרון עמד על 114 מיליון ש"ח לעומת 98 מיליון ש"ח בחציון המקביל בשנה שעברה, גידול אשר הושפע, בין השאר, משיפור בדמי השכירות, משיפור ברווחי ההון ממכירת כלי רכב