קרדיט: pixabay.com
קרדיט: pixabay.com

עוגת השוקולד הנפלאה ליוותה בוודאי את ילדותכם, את מסיבות יום ההולדת בבתי הספר ובגן ולצד הקפה בבקרים כשהתבגרתם קצת. מסתבר שאפילו המדע תומך ביתרונות של השוקולד שהוכחו במחקרים שונים. אספנו עבורכם את כל הסיבות למה כן כדאי כבר היום לאפות עוגה כזו.

 

היתרונות התזונתיים

עוגת השוקולד מעניקה לגוף את כל היתרונות התזונתיים שתמצאו בשוקולד המריר. המרכיבים כוללים את מרבית החומרים אשר להם הגוף זקוק במהלך היום כמו: ברזל, אבץ, מגנזיום, אשלגן וסיבים. הקקאו שבו משפר את זרימת הדם ומונע חסימת דם.

 

מרגישים מאוהבים בשוקולד? זה לא במקרה. יש בו את המרכיב שהגוף שלנו משחרר באופן טבעי בתהליך ההתאהבות המכונה פנתילאמין. הוא זה המשחרר את האנדורפינים שגורמים לכם להרגיש שמחה והתעלות רוח.

 

הידעתם? אכילה של עוגת שוקולד סייעה לירידה במשקל

באוניברסיטת תל אביב בחנו את הקשר בין אכילת פרוסת עוגת שוקולד בכל בוקר לירידה במשקל והתוצאות מפתיעות במיוחד. מבין שתי קבוצות של נבחנים (בערך 200 אנשים בסך הכל). לאחר שהסירו 10 קילוגרמים ממשקלם באמצעות תזונה שונה, נתבקשו חלק מהנבחנים לאכול עוגת שוקולד בכל בוקר. הקבוצה שנהנתה מאכילת עוגת השוקולד בבוקר, השילה עוד שישה קילוגרמים נוספים, בעוד שהקבוצה השנייה שלא אכלה את העוגה בבוקר עלתה במשקל בממוצע עוד עשרה קילוגרמים. בסוף הניסוי ההפרש היה מדהים, 18 קילוגרמים הושלו מגופם של אלה שאכלו עוגת שוקולד! גם בקופנהגן נמצא שהטעם של השוקולד יעיל בשליטה על הרצון לאכול מוצרים אחרים עתירי סוכר ושומנים. כמובן, חשוב לא להגזים ולהפריז באכילת השוקולד שכן הוא עתיר קלוריות, אך במידה הנכונה הוא מסייע ומועיל. מכאן מומלץ כי תאכלו את העוגה דווקא בבוקר.

 

הכי קל להכין

עוגת שוקולד היא אחת מהעוגות הקלות ביותר להכנה, ואם אתם אופים מדי פעם סביר להניח שכבר יש לכם את כל המרכיבים שלה בבית. כל שתצטרכו הוא: אבקת אפיה, סוכר וסוכר וניל, קקאו, קמח, ביצים, שמן ומים. הציצו במגוון העצום של המתכונים לעוגות שוקולד ותגלו שכולם מבוססים על המרכיבים הללו. את כל המרכיבים מערבבים יחדיו, יוצקים לקערה, מכניסים לתנור ותוך ארבעים דקות ממתינה לכם עוגה נפלאה.

 

מצפים לציפוי: מגוון רחב של אפשרויות

רוצים לגוון כל פעם בעוגה אחרת? החליפו את הציפוי! את עוגת השוקולד אפשר לצפות במגוון רחב של מרכיבים מתוקים ומפתיעים, שחלקם גם בריאים מאד. אחרי שציפתם את העוגה עם גנאש, אתם יכולים לעטר אותה בסוכריות M&M, בשברי אגוזים שונים, בפתיתי קוקוס קלויים או לעטר את העוגה עם קצפת וקרם. אפשר גם לחתוך את העוגה לרוחב במרכז ולהוסיף שכבות נפלאות של מוס, ריבת חלב או קרם שוקולד מתקתק אחר. בכל פעם תוכלו להגיש עוגת שוקולד מפתיעה אחרת. ליום הולדת או אירוע משמח, אפשר לסדר גליליות סביב העוגה ולעטר את חלקה העליון בקוביות שוקולד לבן. העוגה תראה כל כך מושקעת שכולם יבקשו את המתכון. לא, אתם לא חייבים לגלות שבפנים מסתתרת לה עוגת שוקולד פשוטה.

 

ניחוח נפלא בכל הבית

רוצים להכיר את הסוד שכל המתווכים יודעים? אם אתם מוכרים את הבית או מעוניינים להשכיר אותו, אפו עוגת שוקולד דקות לפני שהקונה הפוטנציאלי מגיע. הניחוח הנפלא של השוקולד והעוגה האפויה מעניקים לבית תחושה חמימה במיוחד, וגורמים לכל אחד לחזור לזיכרונות הילדות המתוקים שלו, שבהם עוגה זו נאפתה. זוכרים עד כמה חיכיתם שתצא מן התנור? באותו ניחוח נפלא תוכלו להשתמש גם כאשר אתם מזמינים את כל המשפחה לארוחת החג.

 

מנחם ומפחית לחצים

הן השוקולד והן המאפה עצמו מסייעים להפחית לחץ ומסוגלים לנחם. השוקולד מעלה את כמות הסרוטונין בדם ומאפשר למוח שלנו להתחיל את התהליך הכימי הנחוץ כדי להפחית את הלחץ. גם בעת חרדה, פרוסה אחת של עוגת שוקולד יכולה לאזן אותנו, ולהזכיר לנו שאנו במקום בטוח להפליא.

 

לסיכום, עם כל היתרונות הבריאותיים והרגשיים הללו, נראה שמצאתם את הפרטנר המושלם לארוחות הבוקר שלכם. קל מאד לארוז פרוסה או שתיים של עוגה בקופסה ולקחת אותה לעבודה להפסקת קפה מושלמת או להזמין חברה לשיחת בוקר קלילה בסופ"ש לצד קפה ופרוסת עוגת שוקולד, עם ציפוי מתקתק ומעט שברי אגוזים ליום מלא אנרגיה ובריאות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש