קרדיט: pexels.com
קרדיט: pexels.com

החלטתם לארח בביתכם בראנץ’, כמובן שיש להתכונן לבראנץ’ ולדאוג לכך שכולם לא יחסר, הנה רשימה של דברים שכדאי לדאוג להם מראש, כדי להבטיח שזה יהיה הבראנץ’ הכי מדובר של השנה.

 

האווירה בביתכם

אחד הדברים הנעימים ביותר שאנו חשים כאורחים הוא האווירה של המקום שבו אנו שוהים. בין אם מדובר במסעדה, בית קפה או בראנץ’ אצל חברים. כדי להשרות על אורחיכם את האווירה הנעימה ביותר עליכם תחילה להחליט באיזה קונספט תכינו את הבראנץ’. נרחיב על כך מעט:

 

בראנץ’ בסגנון כפרי

אם אינכם מעוניינים בסגנון הבופה ואתם דווקא נמשכים לסגנון הכפרי, תוכלו לערוך בביתכם בראנץ’ כפרי יפהפה ולהשרות אווירה נינוחה ונעימה לאורחיכם. ליצירת המראה הכפרי יש לערוך את השולחן עם פלייסמנטים שעליהם יונחו פלטות עץ במקום הצלחות הסטנדרטיות ולצידם מפיות בד וסכו"ם. תוכלו להכין את הסלטים בקערות עץ או במבוק, ולהגיש מאכלים כמו שקשוקה במחבת אישית לכל אורח אשר תונח על פלטת העץ. את הלחמים והלחמניות הגישו בסלסילת עץ עם בד התואם את בד המפיות. תוכלו אף לערוך את השולחן עם כוסות עץ עדינות ולהניח במרכז השולחן זר של פרחי בר או חמניות מלבבות להשלמת המראה המחוספס הכפרי. 

 

אירוח בופה אריסטוקרטי

היתרון של הבופה הוא למעשה שאתם מציגים על שולחן ארוך את כל המזון. הנראות של הבופה יכולה להיות עשירה ומגוונת עם שלל צבעים של הסלטים השונים שאתם מגישים, דברי מאפה מלוחים ומתוקים, פינת לחמים ולחמניות עשירה, מטבלים וממרחים שונים ואם אתם ממש רוצים להפתיע, תוכלו להגיש דג סלומון שלם. במרכז השולחן ממש כפי שעושים במלונות יוקרה.

 

כדי לשוות לשולחן הבופה עצמו נראות יוקרתית תוכלו ליצור הגבהות שונות לפרטים שאת מגישים, לדוגמה על השולחן הניחו קערות בגבהים שונים, כעת, כסו את השולחן והקערות במפה יפה וארוכה. השולחן שלכם יראה עם בליטות של הקערות. כאשר תניחו את הסלטים ודברי המאפה, חלקה יונחו על השולחן עצמו וחלקם יונחו על גבי הקערות המוגבהות. המראה שיתקבל הוא של בופה עשיר ויוקרתי שלא מבייש שום מלון חמישה כוכבים.

 

אל תשכחו להניח זר פרחים יפהפה במרכז הבופה להשלמת האווירה והנראות והרי לכם בראנץ’ חלומי ומפואר.

 

אם אינכם מעוניינים שהאורחים שלכם יאכלו בעמידה או בפינות שונות ברחבי הבית, ויש לכם חלל רחב ידיים או גינה גדולה תוכלו להשלים את בראנץ’ הבופה עם שולחנות דקורטייבים העשויים מברזל מפורזל בעיצוב עדין צבועים בלבן המגיעים עם כסאות בסגנון זהה, שבהם תוכלו להושיב 4-2 אורחים. את השולחן הזה אין צורך לכסות במפה משום שהוא כבר מעוצב ויפהפה. הניחו במרכז השולחן עציץ פרחוני או זר פרחים קטן להעשיר את השולחן. הניחו כוסות לשתייה קלה וקנקן מים קרים בכל שולחן. כעת האורחים שלכם יגיעו ישירות מן הבופה המפואר אל השולחנות היפים שהכנתם במיוחד עבורם.

 

בראנץ’ גבינות, פירות ויין

אתם רוצים לארח בסגנון קליל אך מכובד, שהאורחים יתרשמו הן ממעשה ידיכם והן מהנראות של השולחן. למרות שמדובר בבראנץ’ ולא בארוחת ערב חגיגית, נמליץ לכם בכל זאת לכסות את השולחן במפה לבנה מכותנה. כעת הניחו עליה צלחות בשני גדלים, אחת גדולה והשנייה קטנה יותר שתשמש לסלטים. ערכו את השולחן עם סכו"ם ומפית אישית מקופלת יפה בצד. הניחו גם כפית מעל הצלחות ליצירת מראה הומגני בסכו"ם. הניחו כוסות לשתייה קרה וגם כוסות יין. כעת הגישו לשולחן צלחות עם פירות העונה: ענבים ירוקים ואדומים, אבטיח חתוך למשולשים, נקטרינות, אפרסקים ושזיפים פרוסים בצורה יפה, דובדבנים פזורים על הצלחת חתיכות של אננס טרי ומנגו ותועלו אף להוסיף תאנים טריות להשלמת המראה. לצד מגשי הפירות הניחו פלטות של גבינות קשות ורכות, כגון: ברי, קממבר, גרוייר, פיקורינו, אולד אמסטרדם, גאודה, צ’דר, פטה, בולגרית, לבנה, ריקוטה ומסקרפונה, גבינות שמנת עם שמיר ושום וגם זיתים, וגבינות משולבות בפסטו, עגבניות מיובשות וכל גבינה העולה על דעתכם.

 

על הצלחת הקטנה של כל אורח הניחו לחמנייה אישית. כמובן ודאו שיש צלחות הגשה שעליהן יש מגוון לחמים לאירוע: לחם מלא, לחמי מחמצת, לחם לבן, באגט, ולחמניות במגוון רחב.

 

לסיום הניחו בשולחן מאפים קטנים כגון: קישים אישיות, מאפינס אישיים, פשטידות קטנות ומאפים קטנים. תוכלו גם להכין סנדוויץ־ביס קטנטן או קרקרים עם ממרח טונה, ממרח ביצה קשה או גבינת שמנת וסלומון מעושן.

 

לצד השתייה הקלה וודאו שיש לכם מספר יינות לבנים או שמפנייה אשר ילוו את טעמי הגבינות והפירות באופן משולם. כמו כן, על השולחן הזה הניחו ואזות קטנות עם פרח בודד כמו ורד אשר יעניקו לשולחן יוקרה ונראות משגעת.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש